Komünist Parti'den Erdoğan'a Paris saldırılarıyla ilgili yanıt

Komünist Parti'den Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Paris saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt geldi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Paris saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Benim teröristim iyi, seninki kötü mantığını artık bir kenara bırakıp  ayaklar altına almamız gerekir. Paris’teki terör saldırısı uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir.” demişti. Komünist Parti bu açıklamaya yanıt verdi.

İşte Komünist Parti'nin yanıtının tam metni:

 

KOMÜNİSTLERİN YANITIDIR:

“Senin sorumluluğun daha az değil”

Dün Paris’te bir katliam yaşandı. Katliamın arkasındaki iradeyi bilmiyoruz. Ama katliamı İslamiyet adına kan dökenlerin gerçekleştirdiğini biliyoruz. Daha önce de yaptılar. Suruç’ta, Ankara’da.

Sense sürekli olarak “terörün dini, vatanı, ırkı olmaz” demektesin. Ama birileri din adına kan dökmeye devam ediyor!

Kan dökenlerin yıllardır kimin tarafından himaye edildiğini, silahlandırıldığını, siyaseten cesaretlendirildiğini bu halk bilmiyor mu sanıyorsun?

Temsil ettiğin İslamcı siyasi partinin en yetkili ağızları “IŞİD terör örgütü değil" sözünü sarf etmişti, unuttuysan hatırlatırız. Paris'te yaşanan saldırılar, benzerleri tek tek Şam'da, Halep'te, Ankara'da, Suruç'ta gerçekleştirilmiş ölçüsüz, kör ve dehşetli bir saldırı dizisidir. Çok açıktır ki, yakın tarihte böylesi bir vahşete yeltenen başka bir ideolojik akım, hareket yoktur.

Bu hareketin yaratılmasında, teşvik edilmesinde batılı birçok ülkenin parmağı vardır ama senin sorumluluğun daha az değildir. “Teröre karşı mücadelede kararlıyız” edebiyatı sorumluluğunu azaltmıyor.

Soğuk bir taziyenin ardından, “terör konusundaki hassasiyetimizin ne kadar isabetli olduğu görülmüştür” cümlesini sarf edecek kadar kendini kaybetmiş durumdasın. Her şeyi kendine yontmayı, sinekten yağ çıkarmayı iyi beceriyorsun. Ancak bil ki IŞİD katliamlarını kendi politik hesapların için kullanmana izin vermeyeceğiz. Haklı çıktığını söyleyebilirsin, biz de şunu ısrarla söyleyeceğiz: Her konuda haksızsın! Haksız ve pişkin.

Paris’te yaşanan katliamı Fransa ve başka devletler temel hak ve özgürlükleri kısıtlamak, kan gölüne çevirdikleri Suriye’ye doğrudan müdahale etmek için bahane olarak kullanabilirler. Buna kayıtsız kalmayız. Senin ve liderliğini yaptığın partinin pişkinlik ve ikiyüzlülüğüne de kayıtsız kalmayacağız.

Komünist Parti