Komünist Parti'den Cumhuriyet gazetesine destek ziyareti

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün dün tutuklanması üzerine bugün Komünist Parti heyeti, Cumhuriyet Gazetesi'ne destek ziyareti gerçekleştirdi.

soL - Ankara

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT tırları ile yaptıkları haberden dolayı dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Silivri'ye gönderildi.

Gazeteye destek amacıyla Ankara ve İstanbul'da çeşitli eylemler yapılırken, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu önünde de destek eylemi gün boyunca devam etti. Komünist Parti heyeti ise gazeteye ziyarette bulunarak desteklerini iletti.

Gazeteye yapılan ziyarette gazeteci Kemal Göktaş ve Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarlarından Güray Öz ile görüşüldü. Cumhuriyet Gazetesi'ne destek mesajını ileten heyet, yapılan görüşmede kararın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Öz, saldırının sadece Cumhuriyet Gazetesi'ne dönük olmadığını, devletin özgür basını susturma gayreti içerisinde olduğunu ifade ederken, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianamenin de çelişkiler barındırdığını ifade etti.

Heyet, Komünist Parti'nin tutuklamalara ilişkin yaptığı açıklamayı da gazeteye iletti.