Komünist Parti'den açıklama: Katilleri yalnız bırakın

Manisa'da 15 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetine ilişkin Komünist Parti'den açıklama geldi.

Haber Merkezi

Komünist Parti, Manisa'da 13'ü kadın 15 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından "Katilleri Yalnız Bırakın" başlıklı bir açıklama yayınladı. "Patronların istikrarı için ölülerimizi gömüp, olan biteni unutmamızı telkin edenleri, katilleri yalnız bırakın! Sömürünün ve ölümün dışında bir yolu gelin hep birlikte kuralım. Bu karanlığı birlikte yıkalım!" denilen açıklama şöyle:

Katilleri Yalnız Bırakın

İş cinayetleri, işçi cinayetleri hiç bitmedi, bitmiyor!

Manisa’da 15 tarım işçisinin ölümüyle sonuçlanan korkunç bir iş cinayeti… Yine kamyonet kasası, yine can güvensizliği, yine göz göre göre ölüme yolculuk eden işçiler…

Ülkemizde tarım işçilerinin sosyal güvencesi yok, örgütlülüğü yok, uygun çalışma süreleri yok, çocuk işçilerin okulu yok… Her gün yenisi eklenen iş cinayetlerineyse kulak tıkayan çok!

Her türlü denetimsizliğin mevcut olduğu koşullarda “Üst üste araçlara bindiler” diye işçileri sorumlu tutanlar, Soma’da da can veren yüzlerce madenciyi suçlamışlardı.

Tarım işçisinin de, madencinin de, inşaatlarda çalışan üniversite öğrencisinin de mezar kazıcıları belli. Suçlular, “koalisyon”, “istikrar” hesabı yapanlar, patronların arkasını toplayan, bu düzenin dişlilerini yağlayanlar, mecliste halkın iradesini temsil ettiklerini söyleyip, emekçilerin ölümlerini görmezden gelenler… Oyuna devam etsinler!

Biz diyoruz ki;

Tarım işçileri, maden işçileri, inşaat işçileri, kısacası yaşamak için çalışmaya, çalışmak için ölmeye mahkum edilenler…

Koalisyon hesapları yapanları, kanımız üzerinden yürütülen kirli pazarlıkları bir kenara bırakın!

Patronların istikrarı için ölülerimizi gömüp, olan biteni unutmamızı telkin edenleri, katilleri yalnız bırakın!

Sömürünün ve ölümün dışında bir yolu gelin hep birlikte kuralım. Bu karanlığı birlikte yıkalım!