Komünist Parti'den 17 Aralık açıklaması: Hırsızlığın peşini bırakmayız

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yıldönümü dolayısıyla Komünist Parti'den açıklama geldi.

Komünist Parti tarafından yapılan "Hırsızlığın peşini bırakmayız" başlıklık açıklamada, "Halka karşı işlenen suçlarda “takipsizlik” olmaz. 17 Aralık 2013’te çaldıkları paralarla yakalanan siyasetçi ve evlatları için verilen takipsizlik kararının bir hükmü bulunmamaktadır. Yargı önemlidir ama insanlığın adalet arayışı yargıdan daha önemlidir" denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Hırsızlığın peşini bırakmayız

Halka karşı işlenen suçlarda “takipsizlik” olmaz. 17 Aralık 2013’te çaldıkları paralarla yakalanan siyasetçiler ve onların çocukları için verilen takipsizlik kararının hiç bir hükmü bulunmamaktadır. Hukuk önemlidir ama insanlığın adalet arayışı hukuktan daha önemlidir.

Ayakkabı kutularından fışkıran paralar, biber gazıyla, tomayla, zorunlu din dersiyle, cehalete övgüyle ayakta tutulan devasa suç makinasının küçük bir kısmını açığa çıkarmıştır.

Peşlerini kesinlikle bırakmayacağız.

Elimizde hangi olanak varsa, onu seferber ederek; ağaca takılıp ormanı görmezden gelme hatasına düşmeden, bu sefil iktidarın suçlarının peşinden gideceğiz.

Eğitim sisteminin imam-hatipleştirilmesi ile paralı eğitim uygulamaları, özelleştirmeler yani piyasa arasında ki bağı teşhir edeceğiz.

Aklı gitmiş bir diktatör, patron sınıfını ihya ettiği için tımarhaneye kapatılmamaktadır. Amerikalı, Avrupalı efendiler şimdilerde şikayet etmeye başladıkları iktidarın suç ortağıdır.

Kimse kusura bakmasın, hesap sorma işini adalet değil, kişisel ikbal kovalayan tuhaf isimlerle doldurulan yüksek yargıya bırakmayacağız.

Hırsızı, katili, yobazı kovalayacağız.

Ve kovacağız.

KOMÜNİST PARTİ

17 Aralık'ın birinci yılı: Hırsızlık ve yolsuzluk devam ediyor hâlâ