Komünist Parti İstanbul İl Örgütü: Ferman padişahınsa, Taksim emekçi halkındır

Komünist Parti İstanbul İl Örgütü, "Bu düzeni de, onun yasaklarını da sıfırla! Ferman padişahınsa, Taksim emekçi halkındır" diyerek 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdı.

Haber Merkezi

Komünist Parti İstanbul İl Örgütü, "Parti, 1 Mayıs’ta Taksim’e çağırıyor!" derken "Bu düzeni de, onun yasaklarını da sıfırla! Ferman padişahınsa, Taksim emekçi halkındır" ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle:

BU DÜZENİ DE, ONUN YASAKLARINI DA SIFIRLA!

FERMAN PADİŞAHINSA, TAKSİM EMEKÇİ HALKINDIR!

Bu düzen bitmiştir. İçinde yaşadığımız kapitalist sistem bir barbarlıktan ve hayal dünyasından ibarettir. Sistem ve onun sahipleri, gerçekle karşılaştıkları her anda devreye zorbalıklarını sokmakta, suratlarına gerçeği haykıranlara en zalim yöntemlerle saldırmaktadır. Bu düzenin bittiğinin en yalın göstergesi, sahiplerinin işte bu gerçekle yüzleşmedeki korkaklığıdır. Korkuları, ne muhalefet partilerinden ne de sistem içinde rekabet ettikleri benzerlerindendir. Bunların en korktuğu güç, ne istediğini bilen örgütlü bir sınıf hareketidir.

AKP bir patron partisidir ve zenginden yanadır. En az bu kadar önemli diğer bir özelliği de gerici olmasıdır. AKP gericidir. Hem sınıfsal  pozisyonu hem de zihniyeti itibariyle bizim, işçi sınıfının iktidarını kurmaya çalışanların karşısındadır.

Ancak, karşıya alınması gereken yalnızca AKP değil, onun yeniden kurduğu ve ayar verdiği bu düzendir. AKP, sadece iktidardaki sermaye partisinin değil, aynı zamanda içinde yaşamakta olduğumuz kapitalist sistemin adıdır.

Bu içi geçmiş ve bozulmuş düzen, AKP ve ona can simidi olan bütün payandaları ile birlikte tümüyle sıfırlanmalıdır.

1 Mayıs 2015, bu sıfırlama mücadelesinin en önemli uğraklarından biri olacaktır. İşçi sınıfı mücadelesi için anlamı tartışılmaz bir tarih olan 1 Mayıs, her zaman karanlıkla aydınlığın, ileri olanla geri olanın, umutlu bir gelecekle geleceksizliğin karşı karşıya geldiği günün adı olagelmiştir.

Sözümüz, haklı olanla zorba olanın karşı karşıya gelişinde, hem tarihsel hem de güncel olarak haklı olanın, yani işçi sınfının sözünü söyleme iddiasında olanlaradır.

Parti Taksim’de umudu büyütecek, işçi sınıfının ve eşit, özgür, sömürüsüz yeni bir dünyanın habercisi orak-çekiçli kızıl bayrağını dalgalandıracaktır. Bu düzeni sıfırlayacak biricik güç olan sınıfın, birlik, mücadele ve dayanışma gününde, bizi yalnızca sosyalizm kurtarır diyecektir.

Parti, 1 Mayıs’ta Taksim’e çağırıyor!

Komünist Parti korteji, 1 Mayıs sabahı saat 09.00’da Şişli Camii önünde toplanacak ve oradan Taksim’e doğru yürüyüşe başlayacaktır.

Açıkça söylüyor ve çağırıyoruz: Olası engellemelere karşı, 30 Nisan gecesi tüm üye ve dostlarımız, Avrupa yakasında, toplanma yerimize yakın yerlerde konaklamalıdır.

Bu düzeni sıfırlamak ve işçi tulumuyla gelecek olan güzel günleri hep beraber kurmak için,

Partiyle 1 Mayıs’a…

Komünist Parti İstanbul İl Örgütü

KOMÜNİST PARTİ BULUŞMA YER VE SAATLERİ

İstanbul, 09.00 Şişli Camii Önü

Ankara, 11.00 Gar Önü

İzmir, 10.00 Cumhuriyet Meydanı

Adana, 14.00 Seyhan Kültür Merkezi Önü

Edirne, 10.00 Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu Önü

Antalya, 12.30 Kanza Parkı

Eskişehir, 11.00 Doktorlar Caddesi

Çanakkale, 14.00 Eski Salı Pazarı

Zonguldak, 10.00 Kargo Alanı