Komünist Parti: Hesap vermekten kaçamayacaklar

Komünist Parti, AKP'nin Suriye'deki gerici çetelere verdiği desteğin bir kez daha kanıtlanması üzerine bir açıklama yayınladı.

Komünist Parti'nin "Hesap vermekten kaçamayacaklar" başlıklı açıklamasının tam metni şöyle:

Suriye’deki gerici çetelere silah ve mühimmat taşınmasının haber, belge ve görüntülerle bir kez daha kanıtlanmasına şaşırmadık. Bunun üzerine AKP hükümetinin sergilediği tutuma ise hiç şaşırmadık.

Türkiye’de yargı kurumunun diktatörlüğün basit bir aleti haline geldiğini biliyoruz. AKP’nin, başka suçların yanı sıra, savaş suçu işleyen bir çeteden ibaret olduğunu da biliyoruz.

Cumhuriyet gazetesine soruşturma açsanız ne fayda! İnternetteki görüntüleri yasaklasanız ne fayda!

Seçimden sonra ne olacağı, mecliste kimin kaç sandalye alacağı, tek parti mi koalisyon mu kurulacağı ve benzeri tartışmalar bütünüyle anlamsız hale geldi. Katliam ve savaş suçlarını aklayacak bir oy oranı icat edilmedi. Çetenin kaderi bundan böyle iktidar değil, hapistir. Bu cezanın zamanlaması ise seçime değil, halkımızın örgütlü mücadelesine bağlı olacaktır.

Meclise girmeye aday partiler biriktirecekleri gücü AKP’yle pazarlık masasında değerlendirmeyi önlerine koyuyorlar. Kendilerini uyarıyoruz. Suça ortaklık da suçtur.