Komünist Parti Çanakkale 'Yine gelirlerse yine yaparız'

Çanakkale'ye gelen Erdoğan'ı protesto eden Komünist Partililerin gözaltına alınması ve parti binasının polis tarafından basılması üzerine Komünist Parti Çanakkale Örgütü bir basın açıklaması yaptı.

Bugün öğlen saatlerinde Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale'ye gelişi üzerine Komünist Parti Çanakkale Örgütü'ne polis tarafından baskın düzenlenmiş, üzerinde Berkin Elvan'ın resmi bulunan ve "Hırsıza, katile, yobaza geçit yok" yazılı pankarta el konuldu. 10 Komünist Parti üyesi de polisin saldırısıyla yaralanarak gözaltına alındı.

Polis saldırısıyla ilgili bir açıklama yapan Komünist Parti Çanakkale Ögütü Erdoğan'ın önceki ziyaretlerinde uygulanan polis terörünü de hatırlatarak "Çanakkale'de ikide bir olağanüstü hal ilan etmesinden bıktık!" d edi. KP'den yapılan açıklamada Çanakkale'nin hedef tahtasına oturtulduğu belirtilerek şöyle denildi: 
 

"Yine gelirlerse yine yaparız

Çanakkale'de ikide bir olağanüstü hal ilan etmesinden bıktık!
 

14 Mart Cumartesi günü Tayyip Erdoğan yine şehrimize geldi. Bu sefer vesile Tıp Bayramıydı. 

Gerçek nedeni bilmiyoruz zannedilmesin. AKP diktatörlüğü Çanakkale'yi hedef tahtasına yerleştirdi.

Bizi düşman bellediler, çünkü gerici dinci rejimlerinin sökmediği kentlerden biri de burası. Çanakkale ve benzeri yerlerin direncini kırmadıkları sürece rahat etmeyecekler. 

Çok değil 18 Mart'ta yine gelecekler! 25 Nisan'da bir daha deneyecekler. Direncimizi kırmak için ikide bir olağanüstü hal uygulamaya kalkacaklar...

Oysa memleketin her yerinde olduğu gibi katile katil, hırsıza hırsız demekten çekinmeyenler Çanakkale'de de var. 

Komünist Parti Çanakkale örgütü AKP'nin Çanakkale'yi fethetmesine karşı mücadele etmeyi sürdürecek. Yasaklara boyun eğmeyeceğiz. 

Çocuklarımızın, Berkin'in ve diğerlerinin anılarını yaşatacağız. Savaşın 100. yıl dönümünün dinci hurafeler için istismar edilmesine karşı duracağız. Kaz dağlarında doğanın yok edilmesine, Gelibolu yarımadasında imar yağmasına boyun eğmeyeceğiz.

Katile, hırsıza, yobaza geçit yok!"