Komünist Liseliler'den 1 Kasım çağrısı

1 Kasım seçimleri öncesi açıklamada bulunan Komünist Liseliler, ailelerini 1 Kasım'da Komünist Parti'ye oy vermeye çağırdı.

Haber Merkezi

"Sosyalist Türkiye'yi biz kuracağız" diyen Komünist Liseliler, 1 Kasım'da Komünist Parti'ye oy verme çağrısında bulundu.

Komünist Liseliler imzasıyla yayınlanan metnin tam hali şu şekilde;

Liselilerden ailelerine öğütler: 
‘Ayağınız yere basmasın… inanın, çünkü biz inanıyoruz…’

"Aslında komünistiz ama komünistler çok güçsüz. O yüzden en güçlü seçeneğe oy vermeliyiz" diyorsunuz kırk yıldır...
"Aslında biz de sosyalizmden yanayız fakat çok azız. Ne yapabiliriz ki bir başımıza? İşte bu yüzden meclise girmesi garanti partilere oy vermeliyiz. " diyorsunuz, biz kendimizi bildik bileli…
"Deniz Gezmişler bizim arkadaşımızdı. Birlikte az mı dövüştük barikatlarda. Ama bugün hayalci olmamalıyız." diyorsunuz, siz kendinizi bildiğinizden beri...
Hesap kitap yapmayı bilmeyiz açık konuşacağız, kendinizi kandırıyorsunuz!
Sizden tek isteğimiz bu sefer inandığınız partiye oy vermeniz. Aynı gençliğinizde hayal ettiğiniz gibi, Denizlerle aynı barikatlarda dövüştüğünüz gibi. "Ayağınızın yere basmadığı" günlerdeki gibi...
Sabahtan akşama kadar bilye oynayıp, kazanıp kaybedip, akşam elinizdeki tüm bilyeleri bölüşüp sabahında tekrar buluşmak için sözleştiğiniz günler çok mu uzakta kaldı?
Sokaklarda gazoz kapağı topladığınız, birinizin daha fazlasını bulduğunda, hiç bulamayanla bölüştüğü zamanlar hatırınıza gelmiyor mu artık?
Gece sabahlara kadar soğuk yurt odalarında ateşli ateşli ülkenin geleceğini tartışıp heyecandan gözleriniz dolu dolu uyuduğunuz geceler hiç mi aklınıza gelmiyor ara sıra?
Kaç kişi olduğunuz umurunuzda bile olmadan “boyunuzdan büyük işlere” bulaştığınız zamanlarda, üniversite işgallerinde, milyonluk boykotlar örgütlediğinizde, 1 mayıslarda tanımadığınız insanlarla kolkola girdiğinizde, dünyanın bir ucundaki devrim haberlerini bir araya gelip kutladığınızda, bir rüyanın peşinde mi savruluyordunuz gerçekten? 
Peki bugün Ankara’nın göbeğinde yüz insanın öldürülmesi mi gerçek olan, gırtlağınıza kadar battığınız kredi kartı borçları mı?
Okul harçlığını çıkarmak için küçük bedenleriyle inşaattan düşüp ölenler mi gerçek olan, cinnet geçirip evini, çocuklarını yakmak mı bizi bekleyen gerçek?
IŞİD’çi çeteleri desteklemek ile Said-i Nursiye övgüler dizmek arasında bir yerde mi dolanıyor sizin aradığınız gerçek?
Bize bıraktığınız gerçek bu mu gerçekten?
Peki okul ödevlerimizde sıra matematiğe geldiğinde çuvallayan sizler sıra sandık hesabına geldiğinde nasıl da usta matematikçi kesiliyorsunuz birden? 
40 yıldır her seferinde bir umut sandığa gidip “bu sefer son” diyerek, inanmadığınız partilere oy vereceğinize bir kere olup 'birleşip' komünistlere oy verseydiniz bu durumda olmazdık…
Bu da bizim hesabımız.
Çok mu basit geldi, Sizin bitmek bilmez baraj ve koltuk hesaplarınızdan daha mı az gerçekçi bizim matematik hesabımız? Sizin hangi hesabınız daha mantıklı? 
Annelerimiz, babalarımız, abilerimiz, ablalarımız...
Ne zaman inanmamaya başladınız insana? Bu sorudan, evirip çevirip ne kadar daha kaçabilirsiniz?
Sosyalizme inanmak iyiliğe, geleceğe, insana inanmaktır!
Bir yerlerden tanıdık geldi mi? 
Biz sosyalist Türkiye'yi kuracağız.
Sizden tek bir şey istiyoruz…
Bu sefer inandığınız partiye oyunuzu verin…
İyiliğe, geleceğe, insana, sosyalizme oyunuzu verin… Eğer vermiyorsanız da bizi bahane etmeyin.
Biz, komünizm mücadelesini örgütlüyoruz.
İyiliği, geleceği, insanı, sosyalist Türkiye’yi yani Komünist Parti’yi örgütlüyoruz, kendimizi bildiğimiz günden beri…Sınıfta da, sokakta da, sandıkta da…
1 Kasım’da biz sandığa gidemiyoruz. Siz bizler için gidin.
Hayal edin, korkmayın, boyun eğmeyin, bu sefer de “ayağınız yere basmasın”… 
Oyunuzu Komünist Parti’ye verin. 
İnanın… Çünkü biz inanıyoruz…

Komünist Liseliler