Komünist Kadınlar'dan açıklama: Sus Tayyip!

Yarın Ankara'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle büyük bir etkinlik yapmaya hazırlanan Komünist Kadınlar, Tayyip Erdoğan'ın kadın düşmanı söylemlerine karşı bir açıklama yayımladı.

Tayyip Erdoğan'ın Turuncu dergisine yazmış olduğu makaleye karşı Komünist Kadınlar bir açıklama yayımladı.

AKP'nin gerici ve kadın düşmanı politikalarına karşı yarın (7 Mart) Ankara-Kocatepe Kültür Merkezi'nde büyük bir etkinlik düzenlemeye hazırlanan Komünist Kadınlar'ın yapmış olduğu açıklamanın tam metni şöyle: 

SUS TAYYİP!

Saçmalıyorlar!
Her sabah bugün ne yumurtlayacaklar acaba diye uyanıyoruz. 
Mütemadiyen, aralıksız, hudutsuz saçmalıyorlar. Kah komik kah trajik açıklamalar. Cumhurbaşkanından, milletvekili aday adaylarına kadar. Dün “çalışan kadın yuvasını dağıtır diyorlardı, bugün “Yeni Türkiye’nin kadını”nı açıklıyorlar.
Kadın üzerine o kadar çok konuşuyorlar ki… AKP’nin kadın politikası kadın üzerine “yıldırma” politikalarına dönüştü. Şimdi saçmalayarak yıldırmaya çalışıyorlar.

Turuncu dergisi için kaleme aldığı makalesinde Tayyip Erdoğan, “Yeni Türkiye’nin kadını” diyor. Kadına dair ağzını açar açmaz da, turban diyor, aile diyor, fıtrat diyor., Utanmadan Özgecan’dan bahsediyor, kadınlarımızı “koruyacağız” diyor, yeter ki evlerinin kadını çocuklarının anası olsunlar diyor, bunun da adına “Yeni Türkiye” diyor.

“Yeni Türkiye’nin kadını” tanımını geçtiğimiz aylarda yayımlanan bir kitaptan hatırlıyoruz. Hani şu Sümeyye’nin hayatının da anlatıldığı kitap. Sözkonusu kitapta Sümeyye Erdoğan ne kadar içli,fakir fukaraya yardım etmekte ne kadar özverili bir “hanım kızımız” olduğunu anlatıyor ve kendisi için “yaşımız küçük meselemiz büyüktü” diyordu.

O yaşta kız çocukları zorla evlendiriliyor, kendileri çocukken çocuk bakıyor, anne oluyor bu ülkede! “Yaşım küçük” diyemeden !

Onların Türkiye’sinin kadınına esnek çalışma, sosyal güvence için “kocaya bağlı “ olma, şiddet, tecavüz ve ölüm düşüyor.

Onların Türkiyesi’nin kadınına, 8 yaşında evlenme, kırıp dizini çocuk doğurma, çalışacaksa da niteliksiz, kayıtdışı, yarı zamanlı çalışma düşüyor.

Biliyoruz ve onların Türkiye’si ile kavgalıyız!

Onlar insanlığın tüm aydınlanma birikiminden şikayet ederek “Yeni Türkiye’nin Kadını”ndan bahsededursun,.. Özlemini çektikleri Ortaçağ karanlığı onların olsun.

Biz bu saçmalıkları artık dinlemeyeceğiz.

Defalarca söyledik: Biz o düzene sığmayız! 
“Yeni Türkiye”nizi başınıza yıkacağız,

Eşit, özgür ve insanca yaşayabileceğimiz bir ülke kurmak için
Karanlık Kör etmeden, Kadınlar saflara!

KOMÜNİST KADINLAR