Komünist Kadınlar 8 Mart'a sokaklarda

"Kadınlar Bu Düzene Sığmaz, Karanlığı Yıkacağız” çağrısıyla bugün Ankara'da büyük bir etkinlik düzenleyen Komünist Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de İstanbul, Ankara ve İzmir’de “Kadın Cinayetlerine ve AKP Gericiliğine Karşı Ayaktayız” başlığıyla düzenlenecek yürüyüşlerde yer alacaklarını duyurdular.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadınlar bu düzene sığmaz: Karanlığı yıkacağız" etkinliği bitiminde Komünist Kadınlar Sakarya Caddesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Toplumun bütününe yönelen AKP şiddeti, konu kadınlar olduğunda misliyle artıyor, boyut kazanıyor ve derinleşiyor.  Sürekli ve sistemli olarak kadınla erkeğin eşit olmadığı, kadının tek yerinin evi tek işininse analık olduğu dikte ediliyor. Kadın için bir düzenleri, bir tanımları, bir mekânları var.  Düzenleri karanlık, tanımları gerici, mekanlarıysa dar! İşte bu yüzden Kadınlar bu düzene sığmazlar!” denildi.

Açıklamada Komünist Kadınların 8 Mart günü İstanbul, Ankara ve İzmir’de “Kadın Cinayetlerine ve AKP Gericiliğine Karşı Ayaktayız” başlığıyla düzenlenecek, çeşitli kurum ve kuruluşların katılımcısı oldukları yürüyüşlerin parçası olacakları açıklandı.

Buluşma yer ve saatleri:

Ankara -  Sakarya Meydanı, Saat: 15.00 

İstanbul - Taksim Tünel Meydanı, Saat: 14.00

İzmir - Kıbrıs Şehitleri ÖSYM Önü, Saat: 16.00