Komünist Gençlik: Sosyalist Türkiye’yi mutlaka kuracağız!

Komünist Gençlik, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmelerinin 43. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada "Sosyalist Türkiye’yi mutlaka kuracağız!" dedi.

68 kuşağının devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ölümlerinin 43. yılında anılırken Komünist Gençlik'ten bir açıklama geldi.

"Sosyalist Türkiye’yi mutlaka kuracağız!" başlığı taşıyan açıklama şöyle:

Bugün 6 Mayıs.  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmelerinin ardından tam 43 yıl geçti.

Bugün emperyalizm kriz, savaş ve açlık yaratmaya devam ediyor. Bugün emperyalizmin desteklediği gerici çeteler kan dökmeye devam ediyor. Bugün hala emperyalizmin sırtını sıvazladığı gerici iktidarlar emekçi halkın hayatını kabusa çevirmeye, gencecik insanların geleceğini karartmaya devam ediyor.

Bir yandan bu karanlık sürerken, bir yandan da karanlığa boyun eğmeyenler, gericiliğe karşı aydınlanmanın bayrağını yükseltenler, emperyalizme karşı inadına yurtseverlik diye diretenler mücadeleye devam ediyor.

Bu mücadele, Suriye'deki emperyalist saldırganlığa, onun yarattığı gerici çetelere koşulsuz karşı çıkarak veriliyor.

Bu mücadele, kadınların yaşamasını bile çok gören yobazlara karşı, ama demeden, kadınların daha güçlü bir şekilde sesini yükseltmesiyle veriliyor.

Bu mücadele, diktatörün yasaklarına boyun eğmeden, onun her türlü yasağını çiğneyip karizmasını yerle bir ederek veriliyor.

Bu mücadele bitip tükenmekte olan düzen için yegâne ölüm fermanı olan sosyalizmin sesini her gün biraz daha güçlendirerek veriliyor.

Denizler bu yolun sadece ilk adımını atmışlardı. Bu ilk adım dahi, emperyalistlerin ve Türkiye sermayesinin rüyalarını kabusa çevirmeye yetti.

Bugün tarih onları idam edenleri lanetle, Denizleri ise gururla anıyor.

Köhnemiş olan ne varsa çürüyen bu düzenle birlikte yok olup gidecek, Denizlerin mücadelesiyse kurulacak Sosyalist Türkiye'de yaşamaya devem edecek.

Başladığımız işi bitirip sosyalist Türkiye'yi kuracağız. 

Denizlere sözümüz devrim olacak.

Komünist Gençlik