Komünist Gençlik İTÜ'de gericilikle savaşmaya çağırıyor

"Gençlik gericilikle savaşacak" diyen Komünist Gençlik, cami provokasyonuyla gündeme gelen İTÜ'de büyük bir buluşmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi

AKP gerici saldırılarında şiddet arttırıp, provokasyonlar yaparken İTÜ'de itirazlara rağmen siyasi amaçlarla cami yapılıyor. Komünist Gençlik gericilikle savaşacağını ilan ederek üniversitelerde başlattığı çalışmanın ardından 18 Şubat Perşembe günü saat 12.30'da İTÜ Maslak Kampüsü MED binası önünde buluşuyor. 

Komünist Gençlik, "Gençlik gericilikle savaşacak" başlığıyla yaptığı açıklamada Türkiye gençliğinin bu kalıba sığmayacağına ve Türkiye'deki ilerici birikimle AKP iktidarının baş edemeyeceğine dikkat çekmişti. Üniversitelerde yapılan gericilik karşıtı çalışmaların ardından üniversiteliler bir araya geliyor.

İTÜ'lü öğrencilerin "Gençlik gericilikle savaşacak" çalışması hafta boyunca sürerken, okuldaki gerici provokasyonlar da devam etti. İTÜ'de Komünist Gençlik tarafından yapılan çalışma özel güvenlik birimleri tarafından engellenmeye çalışıldı. Özel güvenlik birimlerinin engelleme girişimi sırasında orada bulunan sivil polis ise "Çevik çağırıp bir dahakine size coplatırım" diyerek öğrencileri tehdit etti. Üniversite yönetimi ise Sümeyye Erdoğan'ın hedef alınmasından rahatsız olduklarını söyleyerek Komünist Kadınlar'ın "Biz Seninle Kavgalıyız" başlıklı afişlerden rahatsız olduklarını belirtti.

Komünist Gençlik'in çalışmaları devam ediyor.