Kolin şirketler grubundan bir ‘halkla ilişkiler’ çalışması

Yırca köylülerinin direnişi nedeniyle planları bozulan Kolin, Somalılara, rüşvet olarak yılbaşı kolileri dağıtarak AKP’nin ‘sadaka’ kültürüne de katkı yapıyor.

Yılbaşı Kolilerinin içinden, çeşitli yiyecek, içecek malzemesinin yanı sıra bir de mektup çıkıyor. Mektupla Kolin şirketler grubuna bağlı hidro gen şirketi, Somalılara şöyle sesleniyor: “Bu yeni santral, inşaatı sırasında yaklaşık 2 bin kişiye, faaliyete geçtikten sonra da yaklaşık bin kişiye 30 yıl boyunca hizmet verecek”

Yırca köylülerinin yaşam alanlarını ve zeytinliklerini savunmalarının meşruluğunu sorgulayan Kolin, Soma’nın gerçeklerini bilmeyen yabancı grupların yatırımlarını engellediğini iddia ederken, çevrecileri ve direnişe destek veren diğer özneleri de “şehir dışından gelen ve Somanın gerçeklerini bilmeyenler” olarak hedef göstermekten çekinmiyor.

AKP’lilerin sıkça başvurdukları mağduriyet edebiyatına katkı yapan Kolin, Soma Kömürleri tarafından işten atılan 2831 işçinin mağduriyetini de sömürmekten çekinmiyor. Bu işçilerin, santral inşaatı başlayamadığı için mağdur olduğunu iddia ediyor.

Yırca’lıların haklı direnişinin, Danıştayın aldığı kamulaştırmanın yürütmesinin durdurulması  kararı üzerindeki etkisinin farkında olan Kolin, direnişi ezmek için somalıların desteğini satın almağa çalışıyor.

Somalıların desteğine güvenmeyen Kolin, Yerel basını da bu halkla ilişkiler çalışması kapsamında etkin bir şekilde kullanıyor. Yerel gazetelerin hemen hepsi Kolin’in ‘halkla ilişkiler’ aracı gibi haberler yapıyorlar.

soL’a konuşan Yırcalılar, yerel basının bu haberleri ne karşılığında yaptığını merak ettiklerini söylüyorlar.