Kocaeli'de polis saldırısı: 1 öğrenciye araba çarptı, 15 öğrenci gözaltına alındı

KESK, DİSK, TMMOB ve TBB'nin aldığı karara destek vererek yürüyüş yapan Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine polis saldırıda bulundu. 15 kişinin gözaltına alındığı eylemde, polis müdahalesi sırasında yoldan geçen ve arada kalan hamile bir kadının doğum sancısı tuttu. Bir öğrenciye ise otomobil çarptı.

Caner Aktan

 

Kocaeli Üniversitesi'nden kent merkezine yaklaşık 15 kilometrelik yolu yürüyerek gelen Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, Cumhuriyet Parkı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis 15 kilometre yürüyerek gelen öğrencilerin açıklama yapmasına izin vermedi. Engellemelere rağmen açıklama yapmak isteyen öğrencilere polis sert şekilde müdahale etti. 

ÖĞRENCİYE OTOMOBİL ÇARPTI
Yaklaşık 2,5 saatlik yürüyüşün ardından öğrenciler Cumhuriyet Parkı'na geldi. Öğrenciler daha sonra Cumhuriyet Parkı'ndan Yürüyüş Yolu'na doğru inmek isteyince polis müdahale etti. Gazi Lisesi'nin hemen önünde çıkan olaylarda 15 öğrenci gözaltına alındı. Öte yandan Fatih Daşğın isimli bir öğrenciye otomobil çarptı. Hastaneye kaldırılan öğrenci tedavi altına alındı.

HAMİLE KADIN ARADA KALDI
Polis müdahalesinin yaşandığı sıra hamile bir kadın arada kaldı. Yoldan geçmekte olan ve olayların ortasında kalan hamile kadın, heyecanlanınca bir anda sancısı tuttu. Hamile kadının yardımına ilk olarak çevredeki yurttaşlar koştu. Olayın ardından hemen ambulansa haber verildi. Hamile kadın daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Polis müdahalesi sırasında sancısı tutan hamile kadın çevredeki yurttaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.