Kocaeli BHH: Hırsıza hırsız, katile katil deriz

Erdoğan’a 'hırsız' ve 'katil' dedikleri için tutuklanan Onur Kılıç, Kadir Yavaş ve Şafak Kurt’a destek olan BHH üyeleri, 'Hırsıza hırsız, katile katil deriz' açıklaması yaptı.

Caner Aktan

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), tutuklanan üyeleri için Kocaeli'de bir protesto gösterisi düzenledi. Belediye İş Hanı önünden başlayan yürüyüş, Sabri Yalım Parkı’nda son buldu. BHH adına Uğur Kaya basın açıklamasını okudu.

BHH’nin çağrısıyla 13 Ocak günü ülke genelinde yapılan ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ başlıklı boykot eylemlerinde İzmir’den Onur Kılıç, Edirne’de Kadir Yavaş ve Manisa’dan da Şafak Kurt isimli üniversite öğrencileri tutuklanmıştı. Tutuklanma gerekçesi olaraksa Erdoğan’a yönelik “katil” ve “hırsız” şeklinde atılan sloganlar gerekçe gösterilmişti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kocaeli BHH üyeleri, tutuklanan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

13 Ocak günü gerçekleştirilen boykot eyleminin baskılara rağmen başarıyla ulaştığını ifade eden BHH temsilcisi Uğur Kaya, “Bu tutuklamalar Haziran’ı susturmaya, halkı susturmak için verilmiş bir gözdağıdır. Valiler, emniyet ve savcılar AKP’nin denetimine girmiştir. Bu ülkeyi istediği gibi yöneteceğini zannedenler bilsinler ki karşılarında halkın birleşik gücü var. Tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.