Kobani'nin IŞİD'den temizlenmesi kutlamalarla karşılandı

Suriye'de YPG'nin Kobani kentinde askeri zafer elde ederek kenti aylar süren IŞİD kuşatmasından kurtarması, Türkiye'nin birçok ilinde eylemlerle kutlandı.

Kobani'de YPG güçlerinin kenti IŞİD güçlerinden temizlediği haberi, Türkiye'nin birçok ilinde heyecanla karşılandı.

Diyarbakır'dan İstanbul'a birçok ilde insanlar kent merkezlerinde toplanarak kutlama eylemleri yaptı. Bazı eylemlerde polis göstericilere müdahale etti. Bir çocuk, havaya sıkılan kutlama kurşununun isabet etmesi nedeniyle yaralandı.

Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binası önünde toplanan insanlar, halaylar çekerek kutlamalara başladı. Parti otobüsü de bina önüne getirilerek müzik yayını yapıldı.

Hakkari'de akşam saatlerinde Bulvar Caddesi'nde belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi, Kürtçe "Yaşasın Kobani direnişi" sloganları attı, havai fişekler ve halaylarla kutlama yaptı. Araçlarla şehir turu atan kalabalığa, vatandaşlar da evlerinin balkonları ve camlarından destek verdi.

Batman'da Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Atatürk parkı önünde toplanan kalabalık, Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçmesini davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Havai fişeklerin patlatıldığı kutlamaların Hüda-Par binasına yakın olmasının da etkisiyle polis yığınağı yapıldı.

VAN'DA MÜDAHALE

Suriye’Kobani kentinin kontrolünün YPG’ye geçmesi sonrası Van’da bir grup Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek havai fişek ve halaylarla kutlama yaptı. Zaman zaman Cumhuriyet Caddesi üzerine çıkarak trafiği kapatan göstericiler, güvenlik önlemi alan polislere de havai fişek atmaya başladı. Bunun üzerine polis göstericilere gaz bombasıyla müdahele etti.

MARDİN'DE BİR ÇOCUK YARALANDI

Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçtiği yolundaki haberler, Kamışlı'da havaya sıkılan kurşunlarla kutlandı. Havaya sıkılan kurşunlardan birisi Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 yaşındaki bir çocuğa ve park halindeki bir araca isabet etti.

Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçtiği yönündeki haberler üzerine, Nusaybin’e komşu olan Kamışlı'da kutlamalar düzenlendi. Kutlamalar esnasında Kamışlı'dan havaya sıkılan kurşunlardan birisi, Nusaybin'de evinin önünde kutlamaları izleyen 5 yaşındaki Harun Sevinç’e ve park halinde bulunan 35 NA 1280 aracın arka camına isabet etti. Olay yerine gelen polis, araç etrafına güvenlik çemberi çekti. Vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevinç yapılan ilk müdahaleden sonra Mardin’e sevk edildi. Polis, olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

KADIKÖY'DE MÜDAHALE

İstanbul Kadıköy'de de insanlar Kobani'den gelen haberler üzerine kutlama eylemi yaptı. Boğa heykeli civarında toplanan insanlar havai fişekler patlattı, sloganlar attı. Polis göstericilere müdahale etti.