Kobanê’de yaralandıktan sonra tutuklanan Erkin Selanik'in sağlık durumu kötüleşiyor

Kobanê’de yaralanan ve Türkiye’de tedavi görürken cezaevine konulan Erkin Selanik’in sağlık durumu kötüleşiyor. Hiçbir tedavi olanağı sunulmayan Selanik’in yaralarının büyüdüğü, göz çevresindeki kemiklerin kaymaya başladığı öğrenildi.

Selin Asker

Kobanê’de başından yaralanan ve Türkiye'de hastanede tedavi görürken “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine konulan Erkin Selanik’in sağlık durumu kötüye gidiyor.

Geçtiğimiz gün görüş gününe giden ailesi, Selanik’in sağ göz çevresindeki kemiklerin kırık olduğu için kaymaya başladığını ve gözünde büyük oranda küçülme olduğunu aktardı. Ayrıca sırt bölgesindeki küçük bir yaranın cezaevi koşullarında büyüyerek açık bir yara haline geldiği, tüm başvurulara rağmen hastaneye sevkinin halen gerçekleşmediği öğrenildi.

HASTANEDEN CEZAEVİNE

Pamukkale Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi olan 24 yaşındaki Erkin Selanik, Kobanê’de başından yaralanıp 14 Şubat’ta Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aldığı darbe nedeniyle görme kaybı yaşayan Selanik, hem göz hem plastik cerrahi gerektiren ortak bir ameliyat olanağının hastanede mevcut olmaması nedeniyle ameliyat edilemedi. Selanik, hastanede tedavisi sürerken gözaltına alınıp 17 Mart’ta tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Cezaevi koşulları içerisinde zor günler geçiren Selanik, ailesinin ve avukatlarının binbir girişimi sonucu Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine gönderildi. Ancak bu kez hastanenin mahkum koğuşu olmadığı için hiçbir tıbbi müdahalede bulunulamadan cezaevine geri getirildi.

Yine binbir girişim neticesinde Selanik’in Adana Balcalı Tıp Fakültesi’nde tedavi olması için sevk çıkarıldı ancak hastane yerine Osmaniye T Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Halen Osmaniye Cezaevi’nde bulunan ve durumu gittikçe kötüleşen Selanik’in ne zaman hastaneye götürüleceği, nasıl bir tedavi olanağı sağlanacağı bilinmiyor.

Avukatlarının tüm tahliye talepleri reddedilen Selanik’in ilk duruşması 26 Haziran’da Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.