Kızılay'ın Rıza Sarraf sevgisi: Sarraf'ı eleştiren müdür işten atıldı

Kızılay, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf’ı eleştiren karikatürleri paylaştığı gerekçesiyle Isparta Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel’i işten attı.

Hürriyet’ten Nurettin Kurt’un haberine göre Kılınçel’in sosyal medya hesabından paylaşımlarını bir yıldır takip eden Kızılay, bazı iletileri liste haline getirip kendisine sunarak savunma istedi.

Bu paylaşımlardan üçü, Kızılay’a dair haberlerden oluşurken, biri karikatür, biri Zaytung haberi, ikisi ise Sarraf ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili paylaşımlardı.

Kızılay yönetimi bu paylaşımların hakaret içerdiğine hükmederek Kılınçel’i işten çıkarırken, gerekçe olarak ise şu ifadelere yer verdi: “Paylaşımları incelenmiş olup, adı geçen personelin işlemiş olduğu fiiller, işçinin davranışlarından kaynaklanan iş akdinin geçerli nedenle feshedilmesi hükümlerine denk gelmesi nedeniyle iş akdinin fesih edilmesine karar verilmiştir.”

Kızılay’ın bu kararının ardından iş mahkemesinde işe iade davası açan Kılınçel, “Yarbay emeklisiyim, paylaşımlar benim şahsi hesabım, kimseye hakaret ve rencide edici bir söz yoktur. Öyle olsa savcılık tarafından zaten hakkımızda soruşturma açılır. Hiç bir mahkeme kararı olmadan bazı işgüzar yöneticiler beni işten attı” diye konuştu.