Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için kafasındaki ismi açıkladı: Sabancı Holding'den...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde İstanbul adaylığı için düşündüğü ismin Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka olduğu ileri sürüldü.

CHP'de 31 Mart yerel seçimleri öncesi aday tartışmaları sürerken, her gün yeni bir isim adaylık için gündeme geliyor.

Daha önce İstanbul adaylığı için Ümit Boyner'in adının geçtiği CHP'de, şimdi de Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka'nın ismi gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki ismin Saka olduğu iddia edilirken, partide karşı çıkan isimler bulunduğu belirtiliyor.

İddiayı gündeme getiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "İstanbul için Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki isim, Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka imiş. Fakat Kemal Bey'in etrafındakiler, 'Etme, eyleme… Bu ikinci bir Ekmeleddin vakası olur. Bu kişiyi tanıtmak için bile en az iki sene gerekir. Yapma bunu. Bu olacağına Muharrem İnce olsun' diyorlarmış" ifadelerini kullandı.

TAMER SAKA KİMDİR?

Arthur Andersen ve Ernst & Young şirketlerinde Risk Yönetim Danışmanlığı hizmetlerinden sorumlu Müdür görevlerini yürüten Tamer Saka, 2004 yılında Risk Yönetim Direktörü olarak Sabancı Holding'de çalışmaya başladı.

Saka 2010 - 2011 yılları arasında ise Willis Londra'da, içinde Türkiye'nin de yer aldığı yaklaşık 20 ülkenin iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu yönetici direktör olarak görev aldı.

Aralık 2011 tarihi itibariyle Kibar Holding Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörlüğü görevini üstlenen Saka, Mayıs 2012 itibari ile Otomotiv ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürdü.

2007 - 2011 yılları arasında Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008 - 2010 yılları arasında TÜSİAD Risk Yönetimi Çalışma Grubu Başkanlığı, 2009 - 2010 yılları arasında Kurumsal Risk Yönetim Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2016 yılında yapılan atamayla ATC (American-Turkish Council) Başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Saka, 2014 yılından beri de Kibar Holding CEO’luğu görevini yürütürken, 2 Nisan 2018'de Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı’na getirildi.