Kılıçdaroğlu'ndan yüzde 3'lük samimiyet

NTV'de Oğuz Haksever'e konuk olan CHP lideri, yüzde 10 seçim barajının kalkması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu parti olarak yüzde 7 seçim barajı savunduklarını ekledi ve "bu konuda samimiyiz" dedi.

Haber Merkezi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu NTV'de Oğuz Haksever'in konuğu oldu. Seçim barajı tartışmaları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Yüzde 10 seçim barajının kalkması lazım." dedi. CHP lideri partisinin seçim barajı konusundaki yaklaşımını ise şöyle özetledi: "Hemen arkadaşlarımı aradım, seçim barajının yüzde 7'ye inmesini öngören kanunun Meclis'e sunulmasını istedim. Kim samimi bu konuda? Samimi olan biziz."

BARAJ BİR TEK KÜRT SİYASETÇİLERE Mİ VAR?

Kılıçdaroğlu sözlerine "Yüzde 10 seçim barajı düşse ne olur. Kürt hareketini savunanlar Meclis'e gelip haklarını savunurlar. Adres İmralı değil TBMM'dir." diye devam etti. CHP liderinin seçim barajı tartışmasını yalnızca Kürt siyasetine endeksli bir sorun gibi ele alması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu partisinin adaylarını belirlerken ön seçim yaptığını ve bu nedenle demokrasiyi savunan tek parti olduğunu da savundu.

'HDP SAMİMİ DEĞİL'

Kürt sorunuyla ilgili değerlendirmelerle devam eden Kılıçdaroğlu, HDP'yi samimi bulmadıklarını ifade etti. "HDP de çözüm konusunda samimi değil. Demirtaş hükümetle ne konuştuğunu çıkıp anlatsın." diyen Kılıçdaroğlu sözlerini "Asıl paralel yapı Doğu'da var. PKK'nın vergi daireleri var." diye sürdürdü.