Kılıçdaroğlu'ndan 'kimyasal silah' açıklaması: Eren Erdem'i yedirmeyiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'le ilgili olarak "Türkiye üzerinden kimyasal silahlar gönderildi diye Eren Erdem düşman ilan edildi. Herkes konuşuyor. Hiçbir milletvekilini kimseye yedirmeyiz" yorumu yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekil Eren Erdem'le ilgili tartışmalara yanıt verdi. "Hükümet bir çıkış arıyor. Bir vekil arkadaşımıza acımasızca saldırdılar. Türkiye üzerinden kimyasal silahlar gönderildi diye Eren Erdem düşman ilan edildi. Herkes konuşuyor. Hiçbir milletvekilini kimseye yedirmeyiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Doğru haber yazan gazeteci hapiste olmaz. Erdem bilgi demektir. O bilgiyi ahlaki temelde kullanırsanız bilgi olur. Ahlak hepimizin üzerinde titrediği kavram. Hepimiz savunuyoruz. Bütün inançların ortak temelidir. Bir milletvekili, bir gazeteye iki kez baskın yaptı. Bir güruhu toplayıp Hürriyet gazetesini bastı. Bir AKP milletvekili vardı başında. Boynukalın. Ne kadar kalın bilmiyoruz. Bu arkadaşımızın geçen gün bakan yardımcısı olarak atandı. Erdem, ahlak, doğruluk diyeceksiniz, medya özgürlüğümüz kırmızı çizgimiz diyeceksiniz, kalkacaksınız medyayı tehdit eden Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bakan yardımcısı olarak atayacaksınız. Hangi erdemden bahsediyorsunuz. Erdem ve ahlak kavramının içini boşalttılar. Boynukalın'a nasıl görev verilecek, elinde sopayla cam çerçeve indir. Erdemden ve ahlaktan bahseden Sayın Davutoğlu, Boynukalın'a şükranlarını sunuyor. Böyle bir tablo yaşıyoruz. Türkiye'nin bu tablodan çıkması lazım. Erdem, ahlak diyeceksin; erdem ve ahlaktan nasbini alamamış bir kişiyi bakan yardımcısı yapacaksın, doğru değil. 

GÜNEYDOĞU'DAKİ MANZARALAR SURİYE'Yİ HATIRLATIYOR
"Teröre karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Bunun hukuk içinde yapılması lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Doğu, Güneydoğu'daki manzaralara Suriye'yi hatırlatıyor bize. İller ve ilçeler silah deposuna dönüştürülürken bu ülkenin başında kim vardı? 2002'de 0 sorunla aldığınız güneydoğuda ve doğuda neler oluyor?" diye sordu.

DIŞ POLİTİKA TAM FİYASKO
"Gençlere bir soru sordum, "AKP'nin dış politikası nedir?" dedim. Vardı, komşularla sıfır sorundu. Evet şimdi komşumuz kalmadı" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Dış politika tam bir fiyasko. Hata üstüne hata yapıyoruz. Musul'a asker gönderdik, sanki Trabzon'a asker gönderdik. İzin aldın mı? Almadın, neden "Biz büyük ülkeyiz." 4 Aralık'ta kahraman gibi geziyorlar, bir gün sonra Irak Başbakanı çekilmenizi istiyor. 6 Aralık'ta Türkiye'ye 48 saat süre tanıyoruz diyor. Türkiye ültimatom alacak bir ülke midir? Hangi bilgi, birikimle bunu yapıorsunuz. 7 Aralık'ta Dışişleri Bakanı "Davet üzerine gittik" diyor. 10 Aralık, durum kritik, müsteşarları Irak'a gönderiyorlar. Davutoğlu yine açıklama yapıyor "Geri çekilmek söz konusu değil." 11 Aralık bu sefer abisi Erdoğan konuşuyor, "Davete icabet ettik." 14 Aralık birliklerin bir kısmı tıpış tıpış geri çekildi. 15 Aralık Numan Kurtulmuş "Geri çekilmedik" diyor. 16 Aralık ABD "Tüm güçlerinizi geri çekin" diyor. Bizimkiler esas duruşta. 19 Aralık, Davutoğlu DEİK'te konuşuyor "Askeri varlığımız sürecek" diyor. Şu hikmete bakın yine cumartesi günü Dışişleri Bakanlığı "Geri çekileceğiz" diyor. Bunlar devlet mi yönetiyor? Bakkal bile daha iyi yönetir.

EREN ERDEM'İ YEDİRTMEYİZ
Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'le ilgili olaraksa, "Hükümet bir çıkış arıyor. Bir vekil arkadaşımıza acımasızca saldırdılar. Türkiye üzerinden kimyasal silahlar gönderildi diye Eren Erdem düşman ilan edildi. Herkes konuşuyor. Hiçbir milletvekilini kimseye yedirmeyiz. Bizim milletvekillerimiz ağızlarından çıkanlarını bilirler, bilgi, belgeyle konuşurlar. Yavuz hırsız misali. Batmış, bir yerlere saldırıp çıkmaya çalışıyorlar. Çıkamazsın, çıkacak aklın da, bilgin de, erdemin de yok" dedi.