Kılıçdaroğlu'ndan Hüseyin Aygün ve Birgül Ayman Güler açıklaması: Kimse kusura bakmasın

CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Birgül Ayman Güler'in disiplin kuruluna sevk edilmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar ben bu partide neler neler affettim. Ancak kimse kusura bakmasın" dedi.

CHP'de Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün ile İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in disipline sevk edildikleri Parti Meclisi toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen itirazlara, "Arkadaşlar ben bu partide neler neler affettim. Ancak kimse kusura bakmasın. Kurultayda en çok alkış aldığım konu parti içi disiplinin sağlanmasıydı" diye yanıt verdi.

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre, toplantıda bazı üyeler Aygün'ün dosyasının bir sonraki PM toplantısına bırakılmasını önerdi. Kılıçdaroğlu ise bu öneriye "Kurultayda da örgütüme bir söz verdim. Bu sözü tutmam gerekiyor. Sözümü tutmazsam örgütüme nasıl hesabını veririm. Artık affedemem" dedi.

Aygün'ün Şişli kavgasıyla ilgili sosyal medyadaki, "İstanbul belediye başkanlıklarını bir kişinin aile şirketi olarak dağıtırsan olacağı budur. Siyasette Beykoz Konakları'nda karar alırsan, işte böyle mahkum olursun" sözleriyle Güler'in "CHP cemaatle işbirliği yaptı" sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu: "Defalarca çağırdım, konuştum. Dinlemiyorlar, ısrar ediyorlar. Kimmiş yüzünü sermayeye dönen, kimmiş Beykoz Konakları'nda siyaset yapan?"