Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert yanıt: İktidar uğruna namustan ve şereften vazgeçenlerin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben Kuran'la büyüdüm, Kuran'la yaşıyorum. Kendi şahsında Kuran'ın yerinin ne olduğu malum" sözlerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Konuşmalara şeref ve namus kavramını anlatarak başlarsa iyi olur. İktidar uğruna namustan ve şereften vazgeçenlerin cumhurbaşkanlığı yapma hakkı yoktur" şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisini hedef alan sözlerine sert yanıt verdi. Hürriyet'te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Rizeliler gününde konuşmuş. Çünkü Rize’de kaybedeceğini görüyor. Rize’de inşallah CHP bir milletvekili çıkaracak bu sefer. Yaptığı her konuşma demokrasiye zarar veriyor, namus ve şeref kavramının içini boşaltıyor. Konuşmalara şeref ve namus kavramını anlatarak başlarsa iyi olur. İktidar uğruna namustan ve şereften vazgeçenlerin cumhurbaşkanlığı yapma hakkı yoktur. Kendisini zaten AKP’nin eşbaşkanı olarak görüyor, cumhurbaşkanı değil ki! Tarafsızlık yeminini o etti, ben etmedim. Hiç kimseyi örnek almıyorsa bari Abdullah Gül’ü örnek alsın.