Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'İş Bankası' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası açıklamasına, 'İş Bankası'ndaki Atatürk'e ait hisseleri Hazine'ye alacağım diyor. Türkiye'nin en büyük özel bankası. Şimdi o bankaya el koyacağım diyor. Kenan Evren de aynısını yaptı, o da bir diktatördü, sen de aynısını yapıyorsun, sen de bir diktatörsün. Ne farkınız var?' yanıtını verdi..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP'nin Hazine'ye devretmek istediği İş Bankası hisselerine ilişkin açıklamada bulundu. ''Bankayı nasıl ele geçiririz hortumlarız bunun hesabını yapıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili "Onların direnmesi netice vermez. Olayın parlamento boyutu var" sözlerine partisinin grup toplantısında yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Atatürk'ün vasiyeti. Vasiyet herkesin yapabileceği bir iradedir. Mustafa Kemal Atatürk de el yazısı ile vasiyetini yazıyor. İş Bankası'ndaki Atatürk'e ait hisseleri Hazine'ye alacağım diyor" Türkiye'nin en büyük özel bankası. Şimdi o bankaya el koyacağım diyor. Kenan Evren de aynısını yaptı o da bir diktatördü sen de aynısını yapıyorsun sen de bir diktatörsün ne farkınız var? Yurt dışından gelsin yabancılar diyorlar niye gelecek? Bankayı nasıl ele geçiririz hortumlarız bunun hesabını yapıyorlar. Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde" diye konuştu.