Kılıçdaroğlu: Yerel seçimlerde oy kullanmamam için komplo kurdular

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde oy kullanmasının komployla engellendiğini bir polisin itirafıyla öğrendiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu seçimlerde oy kullanmasının engellenmesinin komplo olduğunu söyledi.

Yönhaber'de yer alan habere göre gazeteci Erdal Emre’nin yazdığı "Öteki Kemal" kitabında yer alan iddiayı Uğur Dündar Halk Arenası’nda ağırladığı Kemal Kılıçdaroğlu’na sordu.

Uğur Dündar: Erdal Emre’nin kaleme aldığı Öteki Kemal kitabının 186’ncı sayfasında sizin ağzınızdan  bir ifade var. Sizin İBB Belediye Başkanlığına aday olduğunuz dönemde yapılan seçimde oy kullanamamanız için İstanbul’a aktardığınız adresinizle ilgili bir tahrifatın yapıldığı ve bu nedenle sizin oy kullanmanızın engellenmesiyle ilgili bir komplo iddiası ve bunun da daha sonra bir polisin bir mektupla size itiraf ettiğini söylediniz. Biraz açar mısınız bu konuyu…

Kemal Kılıçdaroğlu: "Vicdan azabı çeken bir polisin bana yazdığı bir mektup. Benim oradaki  kaydım bana haber verilmeden düşürülüyor. Bizim de bilgimiz yok tabi kaydımızın  düşürüldüğünden. Fakat sonradan öğreniyoruz ki kaydımız tamamen düşürülmüş ve  düzeltme imkanı da yoktu. Yani süreç o kadar hızlı ve dikkatli izlenen bir süreç, karşıt gruplar tarafından. Daha sonra tabi kullanamadık. Hiç kimseyi de suçlamadık. 'Kabahat varsa bizdedir' dedik. Oturup takip etseydin kardeşim. 

Sonra bana bir polisten bir özel mektup geldi. Bunun nasıl olduğu, nasıl gerçekleştiği,  adrese hangi gerekçeyle, kimin talimatıyla gidildiği bu mektupta yazıyor. Benim özel arşivimde duruyor."