Kılıçdaroğlu: Suriye'de bütünlüğü savunanların safında olmalıyız

CHP Parti Meclisinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirerek, Suriye'de birliği savunanların saflarında yer alması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplandı.

'SURİYE'DE BÜTÜNLÜĞÜ SAVUNANLARIN SAFINDA OLMALIYIZ'

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Suriye'nin birlik ve bütünlüğünü korumak için Türkiye'nin Suriye politikasında değişiklik yapması ve belli ilkeler çerçevesinde Suriye yönetimiyle ilişkiye geçmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin Suriye’nin bütünlüğünden yana olanlar ile hareket etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, aksi halde bunun faturasının ileride çok daha ağır olarak karşılarına çıkacağını belirtti.

'TERÖR ÖRGÜTÜYLE Mİ ATEŞKES YAPACAKSINIZ'

Tahran’da Türkiye, İran ve Rusya’nın gerçekleştirdiği üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ateşkes talebini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu şekilde konuştu:

Ateşkesi kiminle yapacaksınız? Heyet Tahrir el-Şam bir terör örgütü. Bizde de Resmi Gazete'de terör örgütü olduğu açıklandı. Peki ateşkesi terör örgütüyle mi yapacaksınız? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti devleti terör örgütlerini muhatap alacak ve anlaşma imzalayacaktır? Böyle bir noktaya Türkiye ne zamandan beri geldi? Hepimizin dikkatli olması lazım.

'TL ERİYOR HANGİ EYLEM PLANI?'

Ekonominin durumuna da değinen Kılıçdaroğlu, Ağustos ayındaki kur yükselişinin ardından 13 maddelik öneride bulunduklarını ancak bunların kabul edilmediğini belirtti. Hükümetin aldığı önlemlerden bazılarını sıralayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kaydetti

Birinci önlem şu oldu: Damat çıktı, koca koca sanayicileri çağırdı, onlara nutuk attı. Sanayiciler, dışarı çıktılar, 'çok muazzam, çok mükemmel, yüz günlük eylem planı, Türkiye'nin kurtuluşu' gibi abuk sabuk bir sürü konuşmalar yaptılar. O konuşmaların hangi gerekçeyle yapıldığını biliyorum 16 yılda yapamadığını yüz günde nasıl yapacaksın? Zaten hiç ciddiye alınmadı, Türk lirası da erimeye devam etti. Ne eylem planı, milleti mi kandırıyorsunuz?