Kılıçdaroğlu: Saray’a gidebilirim

Kısa süre önce Davutoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, Ankara Katliamı sonrası “Bu konuda eğer Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray’a gidebilirim” mesajı verdi.

"Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum" diyen Davutoğlu ile görüşen ve sonrasında MHP ve HDP'den randevu isteyen Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebi Bahçeli tarafından reddedilirken, HDP olumlu yanıt verdi. Bahçeli,  görüşme talebini “zamanlamanın uygun olmadığı” gerekçesiyle geri çevirirken HDP ile tarihi belirlenmedi. Selahattin Demirtaş, “Karşılıklı programlarımız uygun olursa görüşmekten memnun olurum. Ancak her ikimiz de cenaze törenlerine katılıyoruz” mesajını CHP’ye iletti.
 
Kılıçdaroğlu’na koalisyon görüşmeleri sırasında en sık sorulardan birisi “Hükümeti kurma görevini almak için bile Saray'a gitmez misiniz?” sorusu olmuştu. CHP lideri ise “zorunlu olmadıkça” Saray’a gitmeyeceğini söylemişti. Vatan'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, yakın kurmaylarına “Bu konuda eğer Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray’a gidebilirim” mesajını verdi.