Kılıçdaroğlu: PKK'ya yardım yataklıktan AKP'liler tutuklanmalı, akademisyenler değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin tutuklanmasına tepki gösterirken PKK'ye destekten AKP'li yöneticilerin tutuklanmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, PM toplantısı öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin tutuklanmasına tepki gösterirken AKP'lilerin yardım yataklıktan tutuklanmasını istedi.

Konuşmadan başlıklar şöyle:

Düşüncesini açıkladı diye akademisyeni tutuklarsanız demokrasi kalmaz. Terör örgütlerine destekten tutukluyorlar, terör örgütüne PKK'ya yardım eden AKP yöneticileridir. Öğretim üyelerinin böyle bir şeyi yok. AKP'lilerin PKK'ya nasıl yardım ve yataklık yaptığını da açıklıyorum. 2014 yılında güvenlik güçleri PKK silahlı unsuru var diye 290 yazı yazıyor. 282'sine hayır bunlara dokunmayın diyor AKP. Bunları tutuklayacağınıza öğretim üyelerini neden tutukluyorsunuz? Adalet Bakanı, Yiğit Bulut Öcalan'ı övüyor, bunları bir CHP'li söyleseydi ortalık karışır, 50 iftira atılır. Mehmet Metiner, Öcalan Türkiye demokrasisine katkı sağlıyor diyor, bir CHP vekili bunu söyleseydi? Beşir Atalay, Öcalan'ın düşüncesi bizim de düşüncemiz diyor, bizim üyemiz bunu söyleseydi? Efkan Ala, PKK ile AKP doğrudan görüşüyor diyor, daha ne desin? Yalçın Akdoğan, Öcalan'ın olayları okuma tecrübesi var diyor, sen oturup bunlara övgü diziyordun. Namuslu bir cumhuriyet savcısı istiyorum bunları soruşturacak. Terör örgütlerine yardım yataklık eden parti Türkiye'yi yönetmeye kalkıyor. Bu yardım yataklık yapılırken terör örgütü silah depoladı, AKP'liler biz talimat verdik dokunmayın diye dedi. Askere alma daireleri kurdular, yol kontrolü yaptılar, vergi topladılar hükümet dokunmayın dedi. Bu savcılar nasıl bir eğitim aldı? İktidarın kölesi olmak savcılara yakışmaz.

Türkiye daha fazla savrulmadan bunların gitmesi lazım. Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır. Türkiye komşularıyla barışmak zorundadır, tatil yaptığı Esad birden Esed oldu. 

Arap Birliği Türkiye'deki bürosunu kapattı. Suriye, İran, Irak, İsrail, Libya bütün politikaların değişmesi lazım. Terör olayları öyle bir noktaya geldi ki, bir partinin aşacağı olay olmaktan çıktı. TBMM'nin olaya el koyması lazım. Türkiye bu yükü daha fazla kaldıramaz. Çıkıp bu sorunu şöyle çözeceğiz diye açıklama yapmalıdır, bu mesele bir ulusal sorun haline gelmiştir. Terör konusunda bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi lazım, terör nereden gelirse gelsin, eline silah alan herkese karşı net, onurlu bir tutum sergilenmesi lazım. Bu olayın sorumlularn görevden ayrılması gerekiyor.

Davutoğlu'na sesleniyorum, Türkiye'yi bu batağa çeken herkesi görevden al. Bizi bu saldırılara alıştırmaya çalışıyorlar, ben bu iktidarla yaşamaya mecbur değilim, ben kendi ülkemde huzur içinde yaşamak istiyorum