Kılıçdaroğlu: Peygamberin hayatı ve din eğitimi konusunda AYM'ye hiç gitmedik

Kılıçdaroğlu, okullarda peygamberin hayatı ve din eğitimi dersleri konusunda Anayasa Mahkemesi'ne hiç gitmediklerini belirterek, "Din eğitimi vermeliyiz çocuklarımıza. O konuda hiç tereddütümüz yok. Biz sadece 4+4+4 sistemi için AYM'ye gittik" dedi.

Dün akşam Kanal D adlı özel televizyonda yayınalanan Genç Bakış programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Tarık Arslan adlı bir öğrencinin "İlkokul müfredatlarında peygamber efendimizin hayatı ve Kuran'ın seçmeli ders olarak kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne iptal davaları açmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Din eğitimi konusunda veya peygamberimizin hayatı konusunda Anayasa Mahkemesi'ne hiç gitmedik. Nerden duydunuz bilmiyorum" diye yanıt verdi.

"EN ÇOK FATİHA'YI OKURUM"

En çok okuduğu duanın Fatiha olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben duaları ortaokulda din kitabından öğrendim. Bütün duaları ben ordan öğrendim. En iyi bildiğim dulardan birisi de Fatiha. Çünkü en çok okuduğumuz da o. Gidelim bazen, fatiha okuruz, ben daha fatihayı bitirmeden, millet elini indirir, ben vallahi içimden okurum. Din eğitimi vermeliyiz çocuklarımıza. O konuda hiç tereddütümüz yok. Peygamberimizin hayatı zaten kitaplarda var. İlkokulun birden fazla yılında var. Okutuluyor bunlar. Bunların iptali için hiçbir zaman gitmedik. Ama biz 4+4+4'le ilgili gittik. Biz onun için gittik Anayasa Mahkemesi'ne. neden gittik? Çünkü bu eğitim sistemi Türkiye'yi büyütmez."