Kılıçdaroğlu: MHP ve HDP ile koalisyon yapabiliriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklama seçim sonra oluşabilecek koalisyon ihtimalini değerlendirerek, "MHP de HDP de koyduğumuz kriterler bağlamında koalisyon alternatifimiz olabilir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri sonrası olası koalisyona ilişkin olarak, “Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon kurabiliriz. Koalisyon kuracağımız partinin bağımsız olması gereken tüm kurumların bağımsızlığına, yargının mutlak bağımsızlığına ve medya özgürlüğüne inanması şartıyla. Kılıçdaroğlu, "MHP de HDP de koyduğumuz kriterler bağlamında koalisyon alternatifimiz olabilir” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, AB ülkelerinin büyükelçileriyle, Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB Büyükelçilerinin, “Seçimlerden koalisyon ihtimali çıkabilir? Koalisyona hazır mısınız?” sorusuna “Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon kurabiliriz. Koalisyon kuracağımız partinin bağımsız olması gereken tüm kurumların bağımsızlığına, yargının mutlak bağımsızlığına ve medya özgürlüğüne inanması şartıyla...” yanıtını verdi.