Kılıçdaroğlu: Erdoğan, ailesine dokunmama garantisi istedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'yle yapılan koalisyon görüşmelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'aileme dokunmayın' talebinde bulunduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine dolaylı olarak “Bana ve aileme dokunmama güvencesi ver” mesajı gönderdiğini açıklayarak, "Biz bu garantiyi veremeyeceğimizi, bunun yargının konusu olduğunu söyledik ve reddettik" dedi.

Cumhuriyet'te Erdem Gül'ün haberine göre, Kılıçdaroğlu, AKP ile koalisyon kurulamamasına gerekçe olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını CHP seçim bildirgesini açıklandığı ve milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantının basına kapalı bölümünde yaptı. Edinilen bilgilere göre toplantıda AKP ile koalisyonun neden kurulmadığını anlatırken Erdoğan’dan gelen mesajı Kılıçdaroğlu şu ifadelerle anlattı:

“7 haziran sonrası AKP ile koalisyon görüşmeleri sırasında bizden dolaylı olarak Erdoğan ve ailesine dokunmama garantisi istendi. Bize bu mesaj geldi. Ancak biz bu garantiyi veremeyeceğimizi ifade ettik. Çünkü bu konu yargının işi bunun yargının konusu olduğunu söyledik ve reddettik” Toplantıda CHP’li adaylardan Kılıçdaroğlu’na, “Bunu kampanyada kullanalım mı” sorusu geldi. Kılıçdaroğlu, bu sorulara “Kullanmayın” karşılığını verdi.