Kılıçdaroğlu: ‘CHP’nin kapatılacağı iddiası doğru’

CHP lideri Fuat Avni’nin ortaya attığı CHP’nin kapatılacağı iddiasının doğru olduğunu söyledi.

CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programının konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, Fuat Avni hesabından Twitter’da ortaya atılan CHP’nin kapatılacağı iddiası üzerine konuştu. Kılıçdaroğlu, "Onunla ilgili bir hazırlık yapıldığını biz çok iyi biliyoruz. İddia doğru. Hazırlık yapıldığını, hazırlıkların kimler tarafından yapıldığını, bir kitabın basıldığını, yakın bir süreç içinde bu kitabın piyasaya sürüleceğini, bütün bunları biliyoruz. Bekliyoruz. Bunların hepsinin hesabını yargıda soracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu yeri ve zamanı gelince bildiklerini açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

‘DAVUTOĞLU’NUN HABERİ YOK’

Konudan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun haberinin olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Davutoğlu'nun büyük ölçüde bundan haberi yok, onu da biz biliyoruz. Davutoğlu baypas edilerek bunlar yapılıyor. Bütün bu ayrıntıları biliyoruz. Ben buradan Milli İstihbarat Teşkilatı'na çağrıda bulunuyorum. Bakın adı üstünde, Milli İstihbarat Teşkilatı ülkenin istihbaratı ile ilgili her türlü bilgi sizin elinizde, kişileri izlersiniz vesaire ama milli olmak zorundasınız. Eğer iktidara endeksli bir politika izlerseniz, sizin unvanınız milli olmaz gestapo olur."

CHP lideri Davutoğlu’nun pek çok şeyden haberdar olmadığını, bazı bakanların Başbakan’ı “pas geçerek” doğrudan Tayyip Erdoğan’a bilgi verdiklerini söyledi.

‘DEVLETİN İÇİNDE KAOS VAR’
Devletin içinde bir kaos olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Devletin iyi yönetilmediğini, neden söylüyorum ısrarla 'başbakanlık koltuğu boş' diye. Bu gerçekler herkes tarafından biliniyor" dedi.

CHP ile ilgili bu tür iddiaların seçim yaklaştıkça artacağını bildiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz devleti, ne olduğunu bilmiyor muyuz? Devletin çivisi çıkmış vaziyette" diye konuştu.

FUAT AVNİ NE DEMİŞTİ?

CHP’nin kapatılmaya çalışılacağı iddiası Fuat Avni hesabından 4 Mart’ta yazılmıştı. İşte o tweet’ler.