Kılıçdaroğlu 'bombacı'nın ailesiyle görüştü

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır saldırısıyla suçlanan IŞİD'li Orhan Gönder'in ailesiyle görüştü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da HDP mitinginde dört kişinin öldüğü bombayı yerleştirdiği öne sürülen Orhan Gönder'in ailesi ile başbaşa görüştü.

Sözcü'nün haberine göre, Adıyaman Havaalanı'nda görüşmeyi yapan Kılıçdaroğlu, görüşmeye ilişkin şu detayları verdi: 

“Havaalanına benimle görüşmek için gelmişler. Çok ilginç bilgiler verdiler. Anne, IŞİD’e katıldığını öğrendiği çocuğunun kurtulması için daha eylem yapılmadan aylar önce emniyet müdüründen, validen yardım istemiş. Çocuğunun kandırıldığını, ruh halinin değiştiğini, sıkıntılı bir süreç yaşadığını, IŞİD ile bağlantılı olduğunu öğrendiğini belirtmiş. Emniyet yetkilileri ise kendisine ‘Meraklanma, oğlun bizim kontrolümüz altında’ demişler. Daha sonra Orhan Gönder, ortadan kayboluyor, Suriye’nin Rakka kentine gittiğini öğreniyor. Anne de, oğlunu terör örgütünden kurtarmak ve memleketine getirebilmek için  Rakka’ya gitmek istiyor. Çevresindekiler  ‘Örgüt, çocuğunu kurtarmaya kalkışırsan seni de öldürür, çocuğunu da öldürür’ diyor. Anne buna rağmen Suriye’ye gidiyor. IŞİD’in karargahına kadar geliyor ama oğlu Orhan’ın orada olduğunu kimse bilmiyor. Bazıları ise Türkiye’ye döndüğünü söylüyorlar. Anne, burada çok sayıda Türkiye’den gelen gençleri de görüyor."

'OĞLU, YAPMADIĞINI SÖYLÜYOR'

“Orhan’ın anne ve babası oğlunu kandıranların, örgüte götürenlerin halen Adıyaman’da bulunduğunu, onlara herhangi bir işlem yapılmadığını da anlattı. Oğlunun anlatımına göre Gaziantep’ten kendisini Diyarbakır’a getiriyorlar ve orada eylem gerçekleştirdikten sonra bu eylemi de oğlunun üzerine yıkıyorlar. Cezaevindeki oğlu, böyle bir eylemi yapmadığını söylüyor. Bu konuda milletvekillerimizden Eren Erdem, cezaevinde görüşmek istiyor ancak Adalet Bakanlığı buna izin vermiyor. Bir anne, oğlunun böyle bir eylem yapmadığını anlatabilmek için çırpınıp duruyor. Kadın, yaptığı mücadeleyi anlatıyor. Bizden de oğlunun masum olduğunun ortaya konulması ve gerçek suçluların yakalanması için çaba göstermemizi istiyor.”