'Kılıçdaroğlu: Aylin Nazlıaka'nın bana verdiği isim Necati Yılmaz'

CHP Parti Meclisi toplantısında, "Aylin hanımın size verdiği isim Necati Yılmaz mıydı?" sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Evet, ancak Aylin hanım bizim yüzleştirme davetimize icabet etmedi, ortada bir kanıt yok" yanıtı verdiği iddia edildi.

CHP Parti Meclisi (PM), Meclis'te Atatürk resminin indirildiği iddialarını görüşüp, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı "partiden kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti. Toplantıda, bir PM üyesinin "Aylin hanımın size verdiği isim Necati Yılmaz mıydı?" şeklinde bir soru sorduğu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nunsa bu soruya "Evet, ancak Aylin hanım bizim yüzleştirme davetimize icabet etmedi, ortada bir kanıt yok" yanıtı verdiği iddia edildi.

Habertürk'ün edindiği bilgiye göre; CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka toplantının yapıldığı salondan çıktıktan sonra söz aldı. İddia edilen olayda adı geçen kişinin kendisi olduğunu söyledi. 

Buna göre, Yılmaz, o gün Nazlıaka odasına geldiğinde ve çıktıktan sonra olanları anlattı. Bir PM üyesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na "Aylin Hanım'ın size verdiği isim Necati Yılmaz mıydı?" diye sordu. Kılıçdaroğlu da "Evet, ancak Aylin Hanım bizim yüzleştirme davetimize icabet etmedi, ortada bir kanıt yok" dedi.

Necati Yılmaz, kürsüden o gün kendisini ziyarete gelenlerin isimlerinin polisteki kaydını, o gün odada çekilen fotoğrafları gösterdi.

Yılmaz'ın Meclis personelinden de "Duvara monteli resim üzerinde işlem yapılmamıştır" belgesi aldığı öğrenildi.