Kılıçdaroğlu: AKP vaatleri kopyalarken daha cesur davransaydı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesindeki CHP seçim bildirgesinin AKP tarafından kopyalandığını belirterek " Kopya çekiyor ama onu bile beceremiyor. Meraklanmasınlar telif istemeyiz, tam kopyalayabilirler. İsterlerse Sencer hocayı eğitim için yardıma gönderebiliriz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya-Çorum programlarında Merzifon ve Oğuzlar ilçelerini de ziyaret etti. Oğuzlar’da kendisini dinleyemeye gelenlere seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yolsuzlukla mücadelede Babek Zencani’yi yargılayan İran kadar cesur davranması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

17/25 Aralık soruşturmaları mutlaka yapılacaktır. Eğer Türk siyaseti bu konuda üstüne düşeni yapmazsa, kirliliğe onay veren bir siyaset algısı toplumun belleğine yerleşmiş olacaktır. Siyasetçinin halka güven vermesi için bu olayın aydınlığa kavuşturulması zorunludur. Bu talep, muhalefetin ötesinde toplumun tüm kesimleri tarafından dile getirilen bir taleptir. Aslında daha yüksek sesle konuşması gerekenler de 17/25 Aralık olayında adı geçenler olmalıdır. Kendi çocuklarına kötü miras bırakmak istemiyorlarsa olayın aydınlanmasını bizden fazla onlar istemelidir. Yolsuzluklarla mücadele konusunda İran’dan daha cesur davranmak, daha cesur bir siyaset ortaya koymak zorundayız. Bunlar yapılmazsa yolsuzluğu kurumsallaştırmış oluruz. Yapanın yanına kâr kalıyor algısını da toplumun belleğinde pekiştirmiş oluruz.

Passolig’in aslında amacı şu; ‘kim hangi koltukta oturuyor, hangi sloganı atıyor, bunlar tespit edilsin’. Yani aslında bu kartı, gençleri fişlemenin aracı olarak kullanıyorlar. Gençleri potansiyel suçlu olarak gören bir zihniyete karşı bu vaatte bulunduk. Gençleri olağan şüpheli olarak göstermek son derece tehlikeli ve gençlere de saygısızlık. Madem ki gençlere özgürlük sözü veriyoruz, bu fişleme araçlarını ortadan kaldırmak da görevimiz.

1 Kasım’da oyunu arttıracak tek partinin CHP olacağını düşünüyoruz. Çünkü 7 Haziran sonrası toplumun beklentilerine uygun en iyi sınavı CHP verdi. Ekilen tohumların, ifade edilen beyanların bu seçimde daha güçlü karşılık bulacağını düşünüyorum. Umut ediyorum bu sonbahar bizim için bereketli bir hasat zamanı olsun.

AKP’nin seçim beyannamesi bunları perçinledi. Ama keşke (vaatleri) kopyalarken daha cesur davransalardı. Kopya çekiyor ama onu bile beceremiyor. Meraklanmasınlar telif istemeyiz, tam kopyalayabilirler. İsterlerse Sencer hocayı (CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sencer Ayata) eğitim için yardıma gönderebiliriz. Ama maalesef AKP söylediğinin tam tersini hayata geçiren, bunun binlerce örneğini toplumun önüne
koyan bir parti. 

(Şırnak’taki sürüklenme görüntüleri) Bu görüntüler olmamalıydı. Umarım o görüntülere yol açan sorumlular bulunur ve cezalandırılır. Ölüden intikam alınmaz.