KESK'ten bir günlük grev kararı

Toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen KESK, 27 Ağustos’ta grev yapacaklarını duyurdu. Eş Genel Başkan Mehmet Bozgeyik, 'Üzerimize düşen sorumluluğun gereği olarak, 27 Ağustos Salı günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak tüm yurtta 1 gün iş bırakacağız' diye konuştu.

soL - Haber Merkezi

Toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen KESK, 27 Ağustos’ta grev yapacağını duyurdu.

Açıklamayı okuyan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmenin bir adımı olarak, bağlı sendikalarımızın üyelerinin katılımı ile 27 Ağustos Salı günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak tüm yurtta 1 gün iş bırakacağız" dedi.

'HAKEM KURULU ADİL KARAR VEREMEZ'

21 Ağustos itibari ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladığını hatırlatan Bozgeyik, "On bir üyesinden yedisi doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanan, konfederasyonların önerdiği üç akademisyen içinden birisi bile Cumhurbaşkanınca belirlenen söz konusu kuruldan adil kararlar almasını beklemek neredeyse imkansızdır. Böyle bir Hakem Kurulu'ndan kamu emekçilerinin lehine bir karar çıkmasını beklemek çok zordur. Nitekim uyuşmazlıkla sonuçlanan 2012-2013 yıllarını kapsayan ilk ‘toplu sözleşme’ ile Hakem Kurulu hükümetin teklif ettiği maaş zammını sadece binde beş artırmış, hizmet kolu taleplerinin önemli bir bölümünü görmezden gelmiştir" diye konuştu.

"Maaşlarımızın, yıllardır bu çarpık rakamlara göre belirlenmesi ile hiçbir zaman tutmayan enflasyon hedeflerine göre artırılması sonucunda her geçen gün daha eridiğini ifade ettik" diyen Bozgeyik, kamu emekçilerinin ve emeklilerinin sorunlarına, taleplerine kulak tıkanmaya devam edildiğini belirtti.