Kendi ihracının görüşüldüğü toplantıdan çıkan Aylin Nazlıaka'dan ilk açıklama

Kendisinin ihraç isteğinin görüşüldüğü Parti Meclisi toplantısına katılan Aylin Nazlıaka gazetecilere açıklama yaptı.

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde olağanüstü toplandı. CHP’li bir milletvekilinin Meclis’teki odasında Atatürk fotoğrafının indirilmesi olayıyla ilgili, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, “tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle” disipline sevk edilmesi talebini görüşmek üzere toplanan PM, yaklaşık 4 saattir devam ediyor. Toplantıya katılan Nazlıaka da, genel merkezden ayrılırken gazetecilere açıklamada bulundu.

Kendi ihracının görüşüldüğü CHP Parti Meclisi toplantısından çıkan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Ön seçimle seçilmiş ve Parti Meclisi’ne de yine delegelerimizin oyuyla gelmiş olan bir milletvekili olarak bundan sonra CHP milletvekili olmasam da yine onların gönüllerinde bir milletvekili olarak, onlar için hizmet edeceğim” dedi.

'İSİM AÇIKLAMAM KONUSUNDA BASKI YAPILDI'
ANKA'nın haberine göre, toplantıda bu zamana kadar, hemen hemen bütün PM üyelerinin görüşlerini dile getirdiklerini belirten Nazlıaka, “Üzerime isim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı ve isim açıklamadığım takdirde bu konunun inanılırlığı konusunda bir sorgulama yapıldı. Bu olay ismimin ‘Aylin Nazlıaka’ olduğu kadar gerçektir. Ancak olayın daha sonrasında basına servis edilişi ve basında işlenişiyle ilgili yön değiştirmesi maalesef algısal boyutuyla gerçekleştirilen olay arasında fersah fersah fark yaratmıştır. Yani olay olmuştur ama bunu yapan arkadaşımız, daha öncesinde basın açıklamasında söylediğim gibi bir Atatürk düşmanlığı amacıyla bunu gerçekleştirmemiştir” dedi.

DREYFUS ÖRNEĞİ
Aylin Nazlıaka şöyle devam etti:

"Kişinin ismini açıklamam ise kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Bu ilkesel duruşlar belki bugün anlaşılamayabilir ama tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir. Dreyfus da örneğin, daha öncesinde yanlış bir şekilde yargılanmıştı ama tarih ona karşılığını verdi. Ben bundan sonra da üyeliğim koparılsa bile CHP ve CHP’nin her bir üyesi için çalışmaya devam edeceğim. Çünkü benim partililerimle aramda koparılmaz bir gönül bağı vardır. Beni buraya taşıyan kişiler partilerimdir. Yani ben önseçimle seçilmiş ve PM’ye de yine delegelerimizin oyuyla gelmiş olan bir milletvekili olarak bundan sonra CHP milletvekili olmasam da yine onların gönüllerinde bir milletvekili olarak onlar için hizmet edeceğim. Çünkü aramızdaki bu bağ alsa ve asla koparılabilir değildir. Ben CHP ailesinin her bir mensubuyla bundan sonra da tasa ve kıvançta bir olmayı sürdüreceğim.”

Son MYK’da Nazlıaka’nın tedbirli olarak kesin ihracı istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmesi için PM’ye talepte bulunulmuştu. Bugün de Nazlıaka’yı dinleyen PM üyeleri, toplantıda yapılacak kapalı oylama ile kararını verecek.