Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için hazırlanan belgeseli izlerken ağladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için hazırlanan "Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı" belgeselinin galasına katıldı. Belgeseli izleyen CHP lideri duygusal anlar yaşadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için hazırlanan   "Anadolu’nun Kemal’i, Türkiye’nin Başbakanı” belgeselinin İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda düzenlenen galasına  katıldı.

Kılıçdaroğlu belgesel gösterimi sonrası konuşmak için kürsüye geldi. Geçmişte yaşadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada yaşadıklarını anlatırken daha sonra şu ifadeleri kullandı, “Hepimizin üzerine titremesi gereken temel kurum Cumhuriyet. Ben kendimi Cumhuriyete borçlu hissediyorum. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor.Cumhuriyeti siyasal görüşü ne olursa olsun yaşam tarzı ne olursa olsun inancı ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan herkesin savunması gerekiyor. Elbette ki cumhuriyet olmasaydı ne ben burada olabilirdim ne de arkadaşlarım burada olabilirdi. Kimse burada olamazdı.Ben belgeseli izlemedim, ben de merak ediyorum."