Kemal Kılıçdaroğlu: Haber yapmayan gazeteci mi olur

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesine ziyarette bulundu.

Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkezini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesini "Türk basınının çınarı" olarak tanımlayarak, gazetenin haberlerinin, yorumlarının sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada ses getirdiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının, basın ve demokrasi tarihi açısından kara bir leke olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Haber yaptı diye gazetecinin tutuklandığı bir süreci maalesef yaşadık. Gazetecinin görevi zaten haber yapmaktır. Haber yapmayan gazeteci mi olur? Haberin yanlış olduğunu söylemiyorlar, haberin doğru olduğunu kabul ediyorlar. 'Neden doğru haber yaptın' diye gazetecileri tutuklayıp, hapse atıyorlar. Bu kabul edeceğimiz bir olay değildir. 

Herkes ayakta, herkes huzursuz ve bütün bunlar ileri demokrasi söylemleri altında gerçekleşiyor. 'Medya özgürlüğü bizim için kırmızı çizgidir' deniliyor. Hangi çizgiden söz ediyorsunuz siz? Çağ dışı bir çizgiden kırmızı çizgi mi olur? Çağ dışı bir anlayıştan kırmızı çizgi mi olur? O haber olmasaydı biz gerçekleri nereden, nasıl öğrenecektik?"