Kemal Kılıçdaroğlu açık konuştu: Sağa açılma iyi işliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin sağa açılmasına ilişkin soruya "Sağa açılma iyi işliyor. Ancak şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz. Genelde milletvekili olmak için geliyorlar" yanıtı verdi.

Hürriyet'in 'Liderler Buluşması'na konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Doğan, Sedat Ergin, Ertuğrul Özkök, Taha Akyol, Ahmet Hakan ve Deniz Zeyrek'le bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun seçimlere ilişkin görüşleri şöyle:

-BARAJ: Seçim barajının kaldırılması çok önemli... Baraj, demokrasiyi yaralıyor. Biz bu konuda samimiyetle girişimlerde bulunduk. Önce "Yüzde 7" olsun diye kanun teklifi verdik. Sonra bunun da yüksek olabileceğini düşünerek "Yüzde 5" olsun diye kanun teklifi verdik. Hatta "yüzde 3" için de teklif verdik... Yüzde 7, 5, 3... Şu an getirsinler kanun tekliflerini hemen geçirelim.

-HDP: HDP'nin parlamento dışında kalması büyük adaletsizlik olur. HDP'nin bu konuyu Çözüm Süreci'nin birinci maddesi haline getirmesi gerekirdi. Ama hiç gündeme getirmiyorlar.

-BEKAROĞLU: Mehmet Bekaroğlu'nun "sağdan transfer" olarak değerlendirilmesi doğru değil... Mehmet Bekaroğlu aslında solda bir isim.

"CHP'nin sağa açılma" olayını da sorduk Kılıçdaroğlu'na... Şunları söyledi: "Sağa açılma iyi işliyor. Ancak şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz. Genelde milletvekili olmak için geliyorlar. Oysa gönül beraberliği kurmamız lazım."