Kemal Kılıçdaroğlu: 3. köprü ve havalimanına devam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlar başlattı, biz durduralım mantığıyla yaklaşmayız. İstanbul’a 3’üncü köprü projesi yürüyor. İktidara gelirsek projenin çevreye verdiği zararı azaltmanın yolunu ararız. 3’üncü havalimanında da aynı şeklide davranırız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar'a açıklamalarda  bulundu.

ONLAR YATIP KALKIP DERVİŞ'E DUA ETSİN

Kemal Kılıçdaroğlu’na Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şu sözlerini anımsattım:
- Başbakan, “CHP, iktidara gelirse vaatleri için Hazine’yi boşaltacak, krize yol açacak. Kemal Derviş’le IMF’den para dilenecek” diyor.
- Yatıp kalkıp Kemal Derviş’e dua etsinler. Onun reformlarının üzerine oturdular. Ayrıca, bizim vaatlerimizin faturası Başbakan’ın iddia ettiği gibi 150 milyar lira değil, 57 milyar lira dolayında.

ERDOĞAN'LA BAKANLAR KURULU'NU KABUL ETMEYİZ

Kemal Kılıçdaroğlu’na sorduk:
- İktidara gelirseniz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayda bir Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesini nasıl karşılarsınız?
- İcranın başı Başbakan’dır. Yasalar çerçevesinde Cumhurbaşkanı’na bilgi verir. Olağanüstü durum olmadıkça Bakanlar Kurulu’na başkanlık yapmasını kabul etmeyiz.

SIRF 'ONLAR BAŞLATTI DİYE' PROJELER DURMAZ

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının başlattığı büyük projelere bakışını ortaya koydu:
- Öncelikle projelerin fizibilitesine bakarız. “Onlar başlattı, biz durduralım” mantığıyla yaklaşmayız. İstanbul’a 3’üncü köprü projesi yürüyor. İktidara gelirsek projenin çevreye verdiği zararı azaltmanın yolunu ararız. 3’üncü havalimanında da aynı şeklide davranırız. Aslında tüp geçit daha doğru yöntem. Keşke 3’üncü köprü yerine bir tünel daha yapılsaydı. Kanal İstanbul ise tümüyle hayal bir proje.

PIRLANTADA 0 ÖTV'YE DOĞRUDAN İTİRAZIM YOK

KEMAL Kılıçdaroğlu, hükümetin pırlantada ÖTV’yi kaldırmasını şöyle değerlendirdi:
- Biz onlara, “Pırlantada ÖTV’yi neden kaldırıyorsunuz?” demedik. Çünkü, pırlantada ÖTV’nin kaldırılmasına doğrudan itirazım yok. Oradan döviz geliyor. Ancak, çiftçiye mazotu 1.5 liraya vereceğimizi açıklayınca, bunu tartışmaya açtılar. Ben de onun üzerine, “Sen pırlantanın ÖTV’sini kaldırdın, ben çiftçinin mazotunun vergisini indireceğim” dedim.