Kemal Kılıçdaroğlu: 12 yılda 7 bin 127 kadın öldürüldü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarında 7 bin 127 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

12 YILDA 7127 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

12 yılda 7127 kadın öldürüldü. Bunların dünyası çıkar üzerine inşa edilmiştir. Ne dedier? 'Kabataş'ta bir kadın var başörtülü. 80-100 erkek bu kadına şiddet uyguladı' Sözde Kabataş olayıyla ilgili utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorlar. Bu nasıl bir hükümettir ki, 80 kişinin saldırdığı bir olayda failleri yakalayamıyor? Hayatları yalan. Bunların hayatı ve söylemleri yalan üzerine inşa edilmiştir. En büyük yalancı da Kaç-Ak Saray'da oturmaktadır. Başbakan 'araştırın' dedi. Cumhuriyet çok büyük bir gazetecilik görevi yaptı.

Kabataş yalanına inanan AKP'li kardeşlerime soruyorum, nasıl oluyor da hala failleri bulunamıyor? Utanmadan, sıkılmadan hala Kabataş'ı gündeme getiriyorlar. Çünkü bunlarda ar damarı yok. Kabataş yalanı açıkça ortaya çıktı. En büyük yalancı da Kaçak Saray'da oturuyor.

HAKAN FİDAN’IN GERİYE DÖNÜŞÜ DOĞRU DEĞİLDİR

 

Nişasta bazlı şeker insan sağlığı için de zararlı. İngiltere ve Fransa’da yasak. Avrupa ortalaması yüzde 5. Türkiye’de yüzde 15. AKP iktidarı Cargill’in önüne yatmıştır. AKP’nin ürettiği bütün politikalar çökmüştür. AKP artık Türkiye’yi yönetme aczine düşmüştür. Biri diyor ki ‘istifa et, seni milletvekili yapacağım’ diyor. Öbürü ‘eğilim yoklaması yapacağım’ diyor. Yine görevine dönüyor. Orası senin babanın çiftliği mi? Hakan Fidan’ın geriye dönüşü doğru değildir. Etkisiz eleman denir ya, etkisiz eleman bir başbakan var. Gelmiş geçmiş Türkiye’nin en çapsız başbakanı. Ekonomide biz kriz bekliyormuşuz.

 

Biz kriz lafını özellikle ağzımıza almamaya çalışıyoruz. Davutoğlu ekonominin e’sini bilmez. O konuşuyor, arkadan abisi konuşuyor. Açık çağrı yapıyorum, çıkın karşıma. Kaçak güreşmek benim kitabımda yoktur. Abisinin ailesini de alabilir yanına. Hep beraber gelsinler. Arkalarına istiyorlarsa ayakkabı kutularını da alabilirler. Dolar bolken ülkeyi yönetmek kolaydı. Amerikan merkez bankası ucuz dolar dönemini kapatacağım dedi.

TEK KAYBEDEN TÜRKİYE

Ertesi gün Türkiye 5’li kırılgan ekonomi haline geldi. Sormak lazım, ekonomi o kadar güçlüydü de Türkiye ekonomisi nasıl kırılgan hale geldi. Sanayi üretimi düştü. Davutoğlu’nun bunlardan haberi yok. Hayal aleminde yaşıyor. Kuş gibi uçuyor, ayakları yere basmıyor. Bu sanayi üretimi neden düştü? Senin izlediğin ekonomi politikasından düştü. Bir devlet akılla yönetilir. Palavrayla yönetilmez. Yılbaşından 9 Mart’a kadar TL’deki devalüasyon yüzde 11,4. Kim yaptı bunu? Kim yönetiyor bu ülkeyi? Endonezya’da 5,3. Meksika 4,7, Bizden daha büyük kaybı olan yok. Borsa da 5,9 değer kaybetti. Diğer ülkelerin tamamında borsalar yüzde 5 değer kazanmış. Tek kaybeden Türkiye.

"SALI GÜNÜNÜ BEKLEYİN"

Davutoğlu'na soruyorum. Gazetecilerden de rica ediyorum: Davutoğlu'nu gördükleri ilk yerde sorsunlar. 77 milyon fişlendi mi fişlenmedi mi? 'Fişlenmedi' derse Salı gününü bekleyin.