KCK'den CHP açıklaması: Şu anda CHP-HDP hükümeti olacaktı

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, "CHP baştan itibaren Kürt sorununa doğru temelde yaklaşmış olsaydı, şu an AKP değil de CHP iktidar olmuş olacaktı. Şu anda CHP ve HDP Türkiye Cumhuriyetinin hükümeti olmuş olacaktı" dedi.

CHP Kurultayı sonrası bir değerlendirme de KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat'tan geldi. "CHP 7 Haziran sonrası AKP’ye koltuk değneği olmuştur. Duruşuyla AKP politikalarına hizmet etti. CHP zaten doğru dürüst bir muhalefet yürütmedi. Fakat zaman zaman olumlu yaklaşımları da oluyor" diyen Hozat, "CHP içindeki ulusalcı kesimlerin yaklaşımları olumsuzdur. Mevcut durumda ulusalcı kanat AKP’nin yürüttüğü savaş konseptini de bir biçimde destekleyen bir tutum içindedir. Fakat CHP içerisinde baştan itibaren sosyal demokrat kanat, belli bir sol kültürden gelen bir damar var. Bunların tutum ve yaklaşımları biraz daha olumludur. Kürdistan’da yürütülen bu soykırım politikalarına karşı belli bir tavır ve tutumları var, ilgililer. Kaç defa da Kürdistan’a gittiler. Amed’e gittiler, çeşitli incelemelerde bulundular, açıklamalar yaptılar. Kürdistan’da şu anda yapılan uygulamalara karşı belli bir ilgi ve alakaları gelişiyor. Bu anlamda bu tutum ve tavırları olumludur" ifadelerini kullandı.

Kurultay'da CHP'den Kürt sorunu konusunda somut bir adım atılmadığını ama olumlu açıklamalar olduğunu belirten Hozat, şöyle devam etti:

CHP baştan itibaren Kürt sorununa doğru temelde yaklaşmış olsaydı, şu an AKP değil de CHP iktidar olmuş olacaktı. Demokratik çözüme ilişkin ciddi bir proje ortaya koymuş olsaydı, Önder Apo’yla müzakereyi ön görmüş olsaydı, AKP 1 Kasım’da da hiçbir biçimde iktidara gelemezdi. Şu anda CHP ve HDP Türkiye Cumhuriyetinin hükümeti olmuş olacaktı. Kürt sorunu da demokratik yollardan çözülecekti ve Türkiye de demokratikleşecekti. CHP bundan kaçtığı için bir türlü buna gelmediği için yani bir türlü de çıkış ve açılım yapamıyor.