Katliam anması için Maraş'a gelenler engelleniyor

Alevi örgütlerinin çağrısıyla Maraş katliamını protesto etmek ve yaşamını yitirenleri anmak için kent merkezine gelmek isteyenler, polisler tarafından engellenirken, Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği önünde bir araya gelenlere ise kimlik kontrolü yapılıyor.

Aralarında Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği, Avrupa Alevi Federasyonu gibi dernek ve kurumların olduğu Alevi örgütlerinin çağrısıyla 19-26 Aralık 1978 Maraş katliamını protesto etmek ve katliamda yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Maraş'a gelmek isteyenler, polisler tarafından kent girişinde kurulan barikatla engellendi. Valiliğin "Yasak" kararının ardından halkın toplanacağı Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği önünde bir araya gelenlere ise kimlik kontrolü yapılıyor.

DİHA'da yer alan habere göre, sabah erken saatlerde kente gelen milletvekilli, kurum temsilcileri ile yurttaşların, kente girişlerine izin verilmezken, ilçelerden gelen yurttaşlar da polisler tarafından engelleniyor. Öte yandan yurttaşların önünde toplanmaya başladığı Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin elektriğinin kesilmesi ise dikkat çekti.

Yüzlerce polisin TOMA ve zırhlı araçlarla barikat kurduğu kent girişinde aralarında HDP İstanbul Milletvekilli Sebahat Tuncel ve kurum temsilcilerinin de bulunduğu yurttaşların barikat önündeki bekleyişi devam ediyor