'Katar ikinci el jeti hediye etti'

Katar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiği Boeing 747-8 tipi özel jetin, geçtiğimiz aylarda 500 milyon dolar satışa çıkarılmış olduğu iddia edildi. Akit yazarının iddialara verdiği cevap ise 'Bahane bulma' oldu.

Haber Merkezi

Katar Şeyhi el Sani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiği Boeing 747-8 tipi bir özel uçağın, geçtiğimiz aylarda 500 milyon dolara satışa çıkarılmış olduğu iddia edildi.

Kıbrıslı havacılık uzmanı Harry Theocharous’un gündeme getirdiği iddiaya göre, Basel’den Bermuda’ya hareket eden uçak “mucize eseri” Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

'VIP JET AYLAR ÖNCE SATIŞA ÇIKARILMIŞTI'

Theocharous’un Twitter’dan paylaştığı iddialar şu şekilde:

“Katar Kraliyet ailesi, birkaç hafta önce Boeing 748 VIP'lerinden birini satışa çıkardı. Yeni sahibi kim mi? Bu Tayyip Erdoğan’dan başkası olamazdı. 500 milyon dolarlık VIP jet şimdi Türk hükümetine ait. Uçak Basel’den (BSL) Bermuda'ya doğru yola çıktı ancak mucizevi bir şekilde Türkiye'de Sabiha Gökçen Havalimanı’na (SAW) U dönüşü yaptı.”

AKİT YAZARI: BAHANE BULMA

Twitter’da dile getirilen iddianın yer aldığı paylaşımın altına Akit yazarı İbrahim Karataş’ın cevap vermeye çalışması ise dikkat çekti. Uçağın hediye olduğunu ve 1 dolar karşılığında alındığını iddia eden Akit yazarı, “İyi yatırım 500 milyon dolar kâr getirir” ifadelerini kullandı. Theocharous’un “Ücretsiz olsa dahi bu uçakların bakım ve işletme masraflarını biliyor musun? Katar’ın bunları hesaplamadığını mı sanıyorsun? Bu yüzden uçağı satışa çıkardılar. Yeterince jetiniz var. Tunus’tan aldığınız A340’ı da unutma” sözlerine ise Akit yazarının karşılığı “Bahane bulma” demek oldu.