Katar Emiri, Erdoğan'a 53 Arap atı gönderdi

Erdoğan, Katar Emiri'nin gönderdiği Arap atlarını överek "At aynı zamanda bir medeniyet kurma aracıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM işletmelerindeki tesislerin toplu açılış töreninde konuştu.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin Türkiye ziyareti sonrasında ülkesine döndüğünde, sürpriz yaparak Türkiye'ye 53 tane Arap atı gönderdiğini söyleyen Erdoğan, "Katar Emiri'ni de bu şekilde karşıladık. Döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi. Şu anda karantinadalar Eskişehir'de. Bu atları inşallah himayemize alacağız. Bu şekilde bir süreç başlatacağız. Kültürlerinden, medeniyetlerinden kopuk olanların buradaki bu tesisi de eleştirecekledir" dedi. 

'AT BURAKTIR'
Erdoğan, "Kaşgarlı Mahmut'un Divani Lügati Türk'ünde atla ilgili tam 180 tabire yer veriliyor. Ata verilen önem. Tarihimizde bu var. At çok asil bir hayvan. Atlar uzak hayalleri yakın ettiği için kıymetlidir. Aynı zamanda at buraktır. Peygamber efendimize miraç yolculuğunda eşlik eden mübarek hayvandır" dedi. 

'616 TRİLYON LİRA'
Yatırım bedelinin 616 trilyon lira olduğunu belirten Erdoğan, "Bizim medeniyetimizde at Allah'ın bir nimeti, şefkatle yaklaşılması gereken bir hayvandır. Hangi toplum atla tanışmış, kaynaşmış, bütünleşmişse gelişme genişleme dönemine girmiştir. At aynı zamanda bir medeniyet kurma aracıdır. Geleneksel kültürümüzde cirit başta olmak üzere atla ilgili pek çok oyun bulunuyor" diye konuştu.