Kaşıkçı'nın nişanlısı: Üç saat bekledikten sonra korku ve endişe duymaya başladım

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Washington Post'a bir yazı yazdı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Washington Post gazetesine yazdığı yazıda, "Şu bir gerçek ki Cemal o binaya girdi ve çıktığına dair hiçbir delil yok" dedi.

"Cemal, bir diplomatik misyonda insanlara zarar vermenin, onları gözaltına almanın veya tutuklamanın uluslararası hukuku ihlal etmek olacağını söyledi ve Türkiye tarihinde bugüne kadar böyle bir şeyin hiç yaşanmadığını belirtti. Bu yüzden ana vatanı olan Suudi Arabistan konsolosluğuna, içeride güvende olacağından şüphe etmeden girdi" diyen Cengiz, dışarıda üç saat bekledikten sonra korku ve endişe duymaya başladığını söyledi.     

Konsolosluk binasındaki görevlilere nişanlısını sorduğunu aktaran Cengiz, "Aldığım cevap beni daha da endişelendirdi çünkü Cemal'in binadan zaten ayrıldığını söylediler. Şu bir gerçek ki Cemal o binaya girdi ve çıktığına dair hiçbir delil yok" değerlendirmesinde bulundu.     

Cengiz, yazısında ABD Başkanı Trump'a da çağrıda bulundu: 

"Türk yetkililerin durumu yakından takip ederken yaptıkları çalışmalara tanıklık ettim. Türk hükümet yetkililerinin (bu konuyu çözme anlamında) yeteneklerinden eminim. Şu anda da Başkan Trump ve eşi Melania Trump'tan, Cemal'in ortadan kaybolması konusunu aydınlatmaya yardımcı olmalarını rica ediyorum."