'Kaşıkçı olayının seyri değişebilir'

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasına girdikten sonra kaybolmasına ilişkin soruşturma sürüyor. AKP'ye yakın isimlerden Abdulkadir Selvi, Kaşıkçı'nın ABD tarafından İstanbul’a yönlendirildiğini ileri sürerken, 'Bir görüntü değil, ama içeriden bir ses kaydı soruşturmanın yönünü değiştirebilir' ifadelerini kullandı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin tartışmalar sürerken, olay sırasında elde edilen bir ses kaydı olduğu ileri sürüldü.

AKP'ye yakın isimlerden Abdulkadir Selvi, "Cemal Kaşıkçı, boşanma belgelerini almak için önce Washington’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmuş, oradan İstanbul’a yönlendirmişler. Rejim muhaliflerine, 'Güvenli olarak gördüğünüz Türkiye’de dahi sizi ortadan kaldırırız' mesajı verilmek için özellikle Türkiye seçilmiş" diyen Selvi, Kaşıkçı'nın ilk müracatında işlemlerin yetişmediğinin söylendiği ve haftaya gelmesinin istendiği, bir hafta sonra ise aranarak çağrıldığını söyledi.

Bu süreçte Suudi timin konsolosluğa gelişinin sağlandığını dile getiren Selvi, bir ses kaydı iddiasında bulunarak şöyle dedi:

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk’ün, “Türkiye’nin elinde ya içeriden de kayıt varsa?” sorusunun altının boş olmadığı sonucuna ulaştım. Bir görüntü değil, ama içeriden bir ses kaydı soruşturmanın yönünü değiştirebilir.

Yazının tamamı