Karamollaoğlu: Babacan, Davutoğlu ve Abdullah Gül'le görüştüm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk'te katıldığı programda yaptığı açıklamada Suriye konusunda görüşlerini Erdoğan'a ilettiğini belirtirken Çankaya'da alınan kararları tasvip ettiğini kaydetti. Ayrıca Karamollaoğlu Babacan, Davutoğlu ve Abdullah Gül'le görüştüğünü de söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde Beştepe’de bir araya geldiği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirilen 2 saatlik görüşmeye ilişkin detayları da aktardı.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN ‘AF HAZIRLIĞI’ MESAJI

Temel Karamollaoğlu Erdoğan'la “münakaşaya girmeden her konuyu gündeme aldık”larını söyledi.

Erdoğan’ın, "Bugün 150 bin civarında KHK ile görevlerinden uzaklaştırılmış insan var. Ayrıca farklı kanaatlerle ceza görmüş veya itham altında insan var. Bunların içinde mahkemeye gidip masum olduklarını ispat edip görevlerine dönemeyenler var" dediğini aktaran Saadet lideri, “Başka işle uğraşamıyorlar. Ben ‘Bunun üstesinden gelinmesi lazım, bunu yapacak olan sizsiniz, bu af yoluyla da olabilir. Kendiniz birtakım çalışmalar yapıyorsunuz, bu mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesine ihtiyaç var’ dedim. Kesin olarak bir ifade kullanmamasına rağmen bu konuda birtakım hazırlıkların yapıldığı intibaı bende doğdu” diye konuştu.

'ÇANKAYA'DA ALINAN KARARLARI TASVİP EDİYORUZ'

Suriye konusunda da görüşlerini Erdoğan’la paylaştığını söyleyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Bu bölgede oturup görüşmeye ihtiyacımız var dedim. Sayın Cumhurbaşkanı kendisi şahsen görüşmeyebilir, ama Türkiye’nin sadece Suriye değil Lübnan, Ürdün ve İran’ı da bu işin içinde olmalı. Diğer ülkeler de olmalı ama ABD olmamalı. ABD problemi çözmez, büyütür. Benim anladığım kadarıyla sayın Cumhurbaşkanı böyle bir tavrı kendisinin de artık kabul ettiği, zaten Çankaya görüşmeleri neticelendi. Çankaya görüşmelerine bakın, bizim 7-8 senedir ısrarla söylediğimiz konular üçlü zirvede karar alındı, kabul edildi. Şu an da Çankaya’da alınan kararlar bizim tasvip ettiğimiz kararlar. Bu kararları tatbik etmek çok zor. Suriye’de kanlı çatışmalar olmuş. Kimisi anne, babası, kimisi çocuklarını kaybetmiş. Bunları uzlaştırmak kolay değil. Belli süreye ihtiyacımız var.”

YENİ PARTİ

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partilere ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, “Yeni oluşumları açık bir arayışın ihtiyacı olarak görüyorum. AK Parti politikaları bundan sonra aynen devam ederse bu ülkenin problemlerini çözmek mümkün olmaz” diye konuştu. Karamollaoğlu “Ben sayın Babacan, sayın Davutoğlu ve sayın Abdullah Gül’le de görüştüm. Onlar anladığım kadarıyla şu kanaate gelmişler; bundan sonra kendilerinin AK Parti politikalarının, müsbet yönde değişeceğine dair bir kanaatleri yok” dedi. 

DEMİRTAŞ VE KAYYUM YORUMU

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili görüşlerini de yineleyen Karamollaoğlu, “Eğer ‘adalet tecelli’ edecekse Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi doğrudur. Kararın doğru olup olmadığını ben değil yargı bilecek. Ben adalet mekanizması değilim" dedi.

Karamollaoğlu kayyumlar hakkında ise “Eğer bir yerde belediye başkanları görevlerinden alınıyorsa, bir parti başkanı kendisi bir konuda adaylık ortaya koyuyorsa diğer partilere uygulanan hukuk kuralları onlara da uygulanmalı dedim. İnsanlar tetikçilik yapmayı, çarpıtmayı, hakareti marifet zannediyorlar. Eğer ellerinde deliller varsa önce o delillere göre mahkemeler yapılır ve gerekirse hızlandırılır. Karar verilir. Ne iktidar ne başka bir güç kendisini mahkemelerinin de yerine koyarak karar almamalıdır” diye konuştu.