Kar yağışı yeniden başladı, sıcaklık düşecek

Mevsimin sıcak geçmesi nedeniyle otellerin kapandığı Uludağ'da kar kalınlığı 50 cm'yi geçti. Yurdun tüm bölgelerinde de sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

İHA'nın haberine göre Uludağ’da kış sezonunu sıcak geçmesi sebebiyle kapanan otellerin ardından yağan kar yağışı şaşırttı. 2 gündür aralıklarla yağan kar yağışı sebebiyle kar kalınlığı zirvede 50 santimetreye ulaşırken, sıcak havalardan dolayı kar kalmayan pistler yeniden beyaza büründü. 

Eksi 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının 3 gün boyunca devam edeceğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının ise aralıklarla pazartesi gününe kadar süreceğini açıkladı.

Yolların kısmen kapandığı bölgelerde karayolları ekipleri, kar küreme araçları ile 24 saat hizmet sağlayarak vatandaşların zorluk çekmesini önledi. Yetkililer, otellerin kapanmasının ardından yağan kar yağışının günü birlik kaymak için gelen tatilcilere yaradığını belirtti. Yaşanan lodos sebebiyle çalışmayan teleferik hattı ise bugün itibariyle hizmete açıldı.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde, akşam saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın; batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz’in batı kıyıları, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli (30-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri sabah ilk saatlerde sağanak yağışlı 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 22

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli ile öğleden sonra doğu kesimleri sağanak yağışlı 19

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 9

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 12

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 9

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 19